Kansersiz yaşam için panel

Güncelleme Tarihi:

Kansersiz yaşam için panel
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 09:16

İZMİR Kent Sağlık Grubu, erken tanı ve her geçen gün daha etkili olan tedavi yöntemleriyle çaresizlik olmaktan çıkan kanser hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'Kansersiz sağlıklı hayat' başlıklı bir panel düzenleyecek. 1 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek panelde uzmanlar kansere dair her şeyi anlatacak, kanseri alt edenler deneyimleriyle hasta ve yakınlarına yol gösterecek.

Haberin Devamı


Her yıl 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında bu hastalığa her yönüyle dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Kent Sağlık Grubu da Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu İzmir Şubesi ve Kanserle Dans Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri panelle kanser ve korunma yolları konusunda halkı bilgilendirecek. Multidisipliner anlayışla mücadele gerektiren hastalıkların başında gelen kanserden korunmanın, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesinin öneminin ele alınacağı panel, 1 Nisan Cumartesi günü Tepekule Kongre Merkezi'nde saat 13.00'de başlayacak.
Halka açık ve ücretsiz panelde Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Safiye Günden Aktaş, 'Kanser neden oluşur' başlıklı bir sunum yapacak. Kent Sağlık Grubu Medikal Onkoloji uzmanları Prof. Mehmet Alakavuklar, Doç. Dr. Gürbüz Görümlü ve Doç. Dr. Tülay Akman 'Kanser tedavisinde güncel yaklaşımlar' başlığı altında tanı ve tedavi konularında en son bilgileri katılımcılara aktaracak. Kent Sağlık Grubu Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Hancıoğlu kanserle mücadelede pozitif güce, Kent Sağlık Grubu Beslenme Uzmanı Safiye Taş Koçyiğit de kanserden koruyucu beslenmeye dikkat çekecek. Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım ile yakalandığı meme kanserine meydan okuyup hala kortlarda hocalık yapan tenisçi Ülker Turgay örnek mücadelelerini anlatacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!