Kanser tarama testlerini düzenli olarak yaptırın

Güncelleme Tarihi:

Kanser tarama testlerini düzenli olarak yaptırın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 19:06

Tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Elvina Almuradova, kansereyakalanma oranlarının tüm dünyada her geçen yıl daha daarttığını belirterek, erken tanının tedavide başarıyı yükseltenen önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

ÖZEL Tınaztepe Galen Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Elvina Almuradova, kansere bağlı ölümlerin kalp damar hastalıklarına bağlı olarak gelişen ölümlerden sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi. Her hastalıkta olduğu gibi erken tanının kanserde daha fazla önem arz ettiğini belirten Dr. Elvina Almuradova, “Her bireyin kanser riski bulunmaktadır ve bunu önlemek için tarama testleri çok önemlidir. Özellikle ailesinde kanser tanısı olan ya da kansere bağlı ölüm gerçekleşen kişilerin zamanı geldiğinde taramalarını düzenli olarak yaptırmaları, oluşabilecek hastalığın erken tespit edilerek tedavi edilmesine veya önlenmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

SAYILAR HER YIL ARTIYOR

Dünyada ve Türkiye’de kanserle ilgili olarak yapılan istatistikler hakkında bilgiler veren Dr. Elvina Almuradova, “2020 yılı istatistiklerine göre dünyada 19.3 milyon yeni vaka görülürken, 10 milyon kansere bağlı ölüm gerçekleşti. 2020 yılında ülkemizdeki yıllık yeni kanser vaka sayısı 233 bin 834, kansere bağlı yaşam kaybı sayısı ise 126 bin 335 olarak kayıtlara geçti. Bunlar çok ciddi rakamlar. Tarama testleri yaygınlaşmaz ve toplum bilinçlenmez ise maalesef her geçen yıl bu sayılar artarak devam edecek” diye konuştu. Kanseri her zaman erken aşamada önlemenin daha kolay olduğunu belirten Dr. Elvina Almuradova, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

“Tınaztepe Galen Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde hastalara kansere yönelik tarama testleri, tanı ve tedavi hizmetleri verilmektedir. Merkezimizde kanserin önlenmesi ve erken saptanması için gereken tüm tetkikler pozitron emisyon tomografisi (PETCT) ve başka ileri teknolojik görüntüleme yöntemleriyle yapıldığı genetik laboratuvarımızda gen haritası çıkararak da kanser riski tespit edilebilmektedir. Tedavi aşamasında her hastaya bireyselleştirilmiş, yani onun hastalığına uygun olan kişiselleştirilmiş tedavi uygulanmaktadır. Bunun için çeşitli tedavi yöntemleri, kemoterapi, immunoterapi, akıllı ilaç tedavileri kullandığımız yöntemler arasında yer almaktadır. Radyasyon onkolojisinden de yararlanıyoruz. Radyoterapi, tek başına uygulanabildiği gibi cerrahi öncesi veya sonrasında kemoterapiyle birlikte de uygulanabilir. Onkoloji merkezimizde radyoterapi uygulanabilmesi için hem radyoterapi uzman hekimi, hem de en son teknolojik cihazlar mevcuttur. Tedavi süresince hastalarımıza beslenme programları için diyetisyen, psikolojik destekleri için psikiyatrist ve psikologlar, ilaç tedavisi için eğitim hemşireleriyle birlikte tam destek sağlanmaktadır. Cerrahi gereken hastalar için de alanında uzman hekimlerimiz hastanemizde görev yapmaktadır. Cerrahisi yapılmış hastalar ve yapılması planlanan hastalar için her hafta konsey kurulmaktadır. Bu konseyde çeşitli branşlardan alanında uzman doktorlarla birlikte hastamız için en uygun tedaviyi değerlendiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!