Kadınlar "Eşitliğe ulaşmak için" bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Eşitliğe ulaşmak için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 19:22

Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesinin İzmir’de yapılan 1. İzleme Çalışmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesini 2020 Ocak ayında başlattı.

Kadınlar Eşitliğe ulaşmak için bir araya geldi

35 ilde yürütülen Proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda İzmir’de hak temelli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla, şiddet, eğitim, adalete erişim, çalışma yaşamı, kalıp yargılar ve zararlı uygulamalar ile politik katılım ve temsil ana temalarında ilgili kurum ve kuruluşları nezdinde bir izleme çalışması yürütülmüştür. 1. İzleme çalışmalarına Türk Kadınlar Birliği Bayraklı, Bornova, Güzelbahçe, İzmir, Menemen, Urla Şubeleri, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi katıldı. Bundan sonra da devam edecek olan izleme çalışmalarından beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine katkı verilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacak. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi İzmir’de de sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak, yeni iş birliklerinin oluşmasını sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!