İzmir'de eğitimciler için 'Mesleki Gelişim Akademisi'

Güncelleme Tarihi:

İzmirde eğitimciler için Mesleki Gelişim Akademisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 12:10

İzmir'de eğitimciler için 'Mesleki Gelişim Akademisi'

Haberin Devamı

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA) - İZMİR'de, öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine yönelik 'Mesleki Gelişim Akademisi' çalışmaları başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi, sosyal ve kültürel kimlikleriyle ufuk açan, alanında yaptığı çalışmalarla kendinden sonra gelenlere örnek teşkil eden isimleri, İzmir'de eğitimcilerle bir araya getiriyor. 'Yenile kendini geleceğe artı kat' sloganıyla yola çıkılan projeyle, eğitimcilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Alanında en çok ihtiyaç duyulan konu başlıklarının belirlendiği 'Mesleki Gelişim Akademisi'nde, teknolojinin tüm olanakları kullanılarak oluşturulan uzaktan eğitim buluşmalarının yanı sıra yüz yüze yapılan eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları da yer alıyor. Eğitimcilerin gönüllülük esasına dayalı olarak başvurduğu akademide, 14 farklı konu başlığı bulunuyor. Bu kapsamda yıl boyunca; dil, tarih, Türkçe ve edebiyat, spor, sanat, müzik, pozitif bilimler, teknoloji ve tasarım, doğa bilimleri ve sürdürülebilir çevre, Türk-İslam kültürü ve değerler eğitimi, erken çocukluk dönemi, eğitimde yeni yaklaşımlar, özel eğitim ve eğitim yönetimi gibi her branşa hitap eden birbirinden farklı konularda eğitimler düzenlenecek.
 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sürekli bir değişim ve yenilenme süreci olan eğitimde yönetici ve öğretmenlerin kişisel, mesleki ve yönetimsel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. 'Mesleki Gelişim Akademisi' ile bir yandan mesleki anlamda güncel bilgileri takip ederken, bir yandan da ortak bir vizyon oluşturulduğunun altı çizildi. Bu kapsamda mesleki gelişim akademilerinde öğretmenlerin deneyimlerini paylaşma imkanı bulacakları da vurgulandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!