İzmir Büyükşehir'e çifte ödül

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehire çifte ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 10:04

İzmir Büyükşehir'e çifte ödül

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 5. kez düzenlenen Sign of the City Awards 2018'den iki ödülle döndü.

Şehirlere yaşam değeri katan, değiştiren, geliştiren projelerin ödüllendirildiği Sign of the City Awards 2018 ödülleri törenle verildi. Hürriyet Gazetesi'nin öncülüğünde düzenlenen Sign of the City Awards'ın En İyi Ulaştırma ve Alt Yapı Hizmetleri kategorisinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Sürdürülebilir Ulaşım Projesi', Kültürel Mirası Koruma / Yaşatma kategorisinde de yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü 'İzmir Tarih Projesi' ödül kazandı. İstanbul'da gerçekleştirilen törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödüllerini Sign of City Büyük Jüri Eş Başkanı ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın ellerinden aldı. Törene katılanlar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yer aldı.

ÖDÜLLÜ PROJELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki karbon salımının azaltılması hedefi doğrultusunda en büyük ağırlığı toplu ulaşıma verirken, Başkan Kocaoğlu döneminde İzmir'deki raylı sistem hattının uzunluğu 16 kat arttı. Metro, İZBAN ve tramvay yatırımlarının yanı sıra deniz ulaşımını da çevreci ve konforlu gemilerle takviye eden İzmir'in yerel yönetimi, elektrikli otobüs filosunun enerjisini de ESHOT çatılarına kurduğu güneş santralinde üretmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılından bu yana sürdürdüğü İzmir Tarih Projesi çerçevesinde de, Kemeraltı-Agora-Kadifekale üçgeni içinde kalan ve kentin tarih kent merkezi olarak bilinen bölgenin koruma-kullanma dengesi gözetilerek sağlıklaştırılması ve canlandırılması doğrultusunda önemli adımlar atılıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!