İyilik elçisi Emel Uslu Atik’ten alkışlanacak proje

Güncelleme Tarihi:

İyilik elçisi Emel Uslu Atik’ten alkışlanacak proje
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 18:01

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan, “Yılın İyilik Akımı Öncüsü” ödüllü Emel Uslu Atik, Doğu Anadolu’da yaşayan kız çocuklarının Anıtkabir’i görme hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Çocukları Anıtkabir’e götüren Atik, onlara başkentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdirdi. Çocukların yaşadığı sevincin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Atik, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve onların mutluluğu bizim elimizde” dedi.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Uzun yıllardır Doğu Anadolu’daki kadın ve çocuklar yararına çok sayıda sosyal sorumluluk projesi hayata geçiren mimar, turizmci ve iş insanı Emel Uslu Atik, projelerine bir yenisini daha ekledi. Yaptığı yardım çalışmalarıyla birçok ödül alan, son olarak Gold Faces of Turkey III Ödülleri’nde “Yılın İyilik Akımı Öncüsü” seçilen Atik, bu kez Doğu Anadolu’da yaşayan kız çocuklarının Anıtkabir’i görme hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

ELLERİNDE ÇİÇEKLERLE

ATATÜRK’E KOŞTULAR

Emel Uslu Atik, kız çocuklarını Ankara’ya götürmek için kapsamlı bir organizasyona imza attı. Önce Anıtkabir’e gidip Atatürk’ün huzuruna çiçek bırakan minikler, daha sonra başkent turuna çıktı. Atik’le birlikte şehrin tarihi ve turistik yerlerini dolaşan çocuklar, satranç müzesi ve sanat galerilerini de gezdi. Hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşayan kızlar, mutluluklarını Atik’e teşekkür ederek dile getirdi.

Haberin Devamı

GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK

HER ŞEYE BEDEL

“Çocuklar bizim geleceğimiz ve onların mutluluğu bizim elimizde” diyen Emel Uslu Atik, çocukların yaşadığı sevincin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi: “Bu çocuklar bugüne dek köylerinden bile dışarı çıkmamış. Onları gruplar halinde Ankara’ya getirdik, başka Anıtkabir olmak üzere çeşitli yerleri gezdirdik. Müzeleri de dolaştığımız keyifli bir kültür turu oldu. Onların gözlerindeki mutluluğu ve ışıltıyı görmek her şeye bedel. Sadece Doğu Anadolu'da değil Batı illetimizde yapmak istediğimiz projeler var. Özellikle İzmir'de henüz deniz görmemiş köyde yaşayan çocuklarımız var. Havaların ısınmasıyla birlikte rotamızı İzmir'e çevireceğiz ve oradaki çocuklarımızı da mutlu edeceğiz." Şeklinde ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!