Güncelleme Tarihi:
Festival, Türkiye’deki yeni İtalyan Yaratıcılığı Festivali’nin bir uzantısı olarak, Made in Italy Günü kapsamında gerçekleştirilecek. Yaratıcılığı farklı açılardan ele alan uluslararası program; endüstrilerin geleceğini şekillendiren yenilikçi fikirler, sürdürülebilir tasarım uygulamaları ve disiplinler arası iş birliklerine odaklanacak.
Türkiye ve İtalya’dan akademisyenler, tasarımcılar ve sektör profesyonellerinin katılımıyla iki gün sürecek etkinlikte gastronomi, tasarım, moda, teknoloji ve girişimcilik alanlarında yaratıcı çözümler masaya yatırılacak.
Festivalin ilk günü olan 15 Nisan’da “Gastro Tourism Ideathon” başlığı altında düzenlenecek oturumlar, gastronomi temasıyla başlayacak. İtalyan ve Türk mutfaklarının zenginliğini turizm tanıtımıyla harmanlayacak yaratıcı fikirlerin geliştirileceği günde, İstanbul’daki Eataly’nin direktörü Şef Claudio Chinali onur konuğu olarak yer alacak.
Etkinliğin ikinci günü olan 16 Nisan’da ise “Yaratıcı Köprüler: Tasarımda İtalya ve Türkiye” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Gün, İtalyan Tasarım Derneği Başkanı Prof. Lorenzo Imbesi’nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından yaratıcı ekosistemler, sürdürülebilir moda, üniversitelerin inovasyondaki rolü ve iş dünyasının katkılarına ilişkin dört tematik oturum düzenlenecek.
İkinci günün konukları arasında, Napoli Üniversitesi’nin San Giovanni Teduccio İnovasyon Merkezi’nden iki uzman, uzay sektörünün önde gelen firmalarından Argotech temsilcileri, İzmir’e taşınan İtalyan girişimci ve aynı zamanda İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba, moda tasarımcısı Biaggio Galotti, Milano merkezli Isola Design grubunun kurucuları ile Matera Tasarım Enstitüsü’nden iki akademisyen yer alacak.
İlgilenenler programı inceleyebilir ve Create in Izmir web sitesini ziyaret ederek kayıt yaptırabilir: