İstek İzmir Okulları'ndan teşekkür ve tepki

Güncelleme Tarihi:

İstek İzmir Okullarından teşekkür ve tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2019 12:45

İZMİR Karşıyaka'da geçen pazar gecesi şiddetli lodos sonrası denizin taşmasıyla oluşan su baskınının yaralarını sarma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Mavişehir Kampüsü su baskınından etkilenen İstek İzmir Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu, kendilerine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çiğli Belediyesi ve Menemen Belediyesi'ne teşekkür ederken Karşıyaka Belediyesi'nin duyarsızlığına ise tepki gösterdi.

İzmir İtfaiyesi, Çiğli Belediyesi ve Menemen Belediyesi'ne bağlı ekiplerin okul bahçesi ve çevresinde biriken deniz suyunu boşaltmak için ilk günden bu yana yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Nazım Torbaoğlu, "Sayın Buğra Gökçe su baskını sonrası okulumuzun yaşadığı mağduriyetle yakından ilgilendi. Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak bizzat okula gelip destek oldu.

Haberin Devamı

Ancak Mavişehir'de en çok mağduriyet yaşayan kurum olmamıza rağmen Karşıyaka Belediyesi tüm vidanjör desteği taleplerimizi geri çevirdi. Karşıyaka'dan hiçbir belediye yetkilisi günlerdir okulumuza uğramadı" diye konuştu. Özel ekip temizleyecek MAVİŞEHİR Kampüsü deniz kıyısında yer alan İstek İzmir Okulları'nda fırtına sonrası su baskınıyla oluşan hasarı temizlemek için 50 kişilik özel ekip çalışacak. Biriken deniz suyu boşaltılan okulun bodrum katında anti bakteriyel ozon temizliği ve boya yapılacak.

Yemekhane ve mutfak kısa sürede tadilattan geçirilip alt katta zarar gören tüm eşyalar yenilenecek. Bu süreçte öğrencilerin dışarıda pişecek yemekleri lunchbox olarak sınıflara servis edilecek. Yapılamayan dersler için telafi dersleri eklenecek, öğrencilerin konu kaybı olmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!