İş'te sağlık ve güvenliği yarışarak öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

İşte sağlık ve güvenliği yarışarak öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:55

İş'te sağlık ve güvenliği yarışarak öğrendiler

Haberin Devamı

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) de destek verdiği, A Artı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (A Artı OSGB) tarafından düzenlenen 3. İş'te Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yarışması Şampiyonlar Ligi'nin finali nefes kesti.

Bu yılın ocak ayında 16 kurum ve kuruluşun İSG ekipleriyle başlayan organizasyonun final turu, Konak Belediyesi Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. En çok puanı toplayan Polibak ekibi şampiyonluk ipini göğüslerken; Enka Plastik ikinci, Bak Ambalaj üçüncü, Turkuvaz Medya dördüncü oldu. Katılımcı firma çalışanlarının ve İSG uzmanlarının doldurduğu salonda; İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Şuayip Er ve İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ile İZSİAD Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

İZSİAD Genel Sekreteri ve A Artı OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Aslanoğlu, amaçlarının, İSG konusunda işverenleri ve çalışanları bilinçlendirmek olduğu kadar, toplumda da İSG farkındalığı yaratmak olduğunu söyledi. Türkiye'de iş kazalarında günde ortalama 4 kişinin can verdiğini, her yıl binlerce çalışanın yaralandığını ve sakat kaldığını vurgulayan Aslanoğlu, “Oysa iş kazaları yüzde 98 önlenebilir. Yeter ki İSG önlemleri kusursuz alınsın. Bu yarışmanın çıkış noktası, alınması gereken bu önlemlerin keyifli ve heyecanlı bir süreçte ilgiyle öğrenilmesi. Beyinlere ezber değil, bilgi olarak yerleşmesi. Zira ezber unutulur, bilgi ise kalıcıdır ve her daim yeni gelenlere öğretilir" dedi.

BİRİNCİ EKİBE GEMİ TURU

Yarışmanın birincisi olan Polibak Ekibi, A Artı OSGB sponsorluğunda Cruise gemileriyle bir hafta sürecek Adriyatik Turu kazandı. İkinci Enka Plastik ekibine 2000 TL, üçüncü Bak Ambalaj ekibine 1000 TL, dördüncü Turkuvaz Medya ekibine ise 500 TL ödül verildi. Ayrıca 16 ekibe de madalya ve katılım belgeleri sunuldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!