İstanbulluya İstanbul’u aratmayan bir yerdeyiz

Güncelleme Tarihi:

İstanbulluya İstanbul’u aratmayan bir yerdeyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2020 16:01

Sinema sektöründeki 23 yıllık serüvenine yönetmenlik de sığdırır, ışık şefliği de, kameramanlık da... Kendisini alaylı olarak gören İlker Yasin Solmaz, şehir hayatının keşmekeşinden kaçmak için 2017’de rotayı Bodrum’a çevirenlerden... “Bugün hem İstanbul’da, hem de Bodrum’da reklam-tanıtım filmi, sosyal medya ve Youtube içerikleri alanında hizmet veriyorum. Bodrum sağlıktan eğitime, mekanlardan iş hayatına birçok alanda İstanbul’u aratmıyor” diyen Solmaz’la hem Bodrum’u, hem de çalışmalarını konuştuk

Haberin Devamı

İstanbulluya İstanbul’u aratmayan bir yerdeyiz

İŞİNİ DE BODRUM’A TAŞIDI
Sizi tanıyabilir miyiz? Çalışmalarınızdan söz eder misiniz?
- Yaklaşık 23 yıldır sinema sektöründeyim. 10 senedir yönetmenlik yapıyorum. Son 5 yılda ise digital medya sektöründe kendi prodüksiyon firmam Pop Art Prodüksiyon’la hizmet veriyorum. 2017’de Bodrum’a taşındık. Bugün hem İstanbul’da, hem de Bodrum’da reklam-tanıtım filmi, sosyal medya ve Youtube içerikleri alanında hizmet sunuyorum. Midtown AVM’de ofis ve stüdyomuz bulunuyor.

KEŞMEKEŞTEN KAÇMAK İÇİN
Peki Bodrum’u neden tercih ettiniz?
- Tamamen şehir hayatının keşmekeşinden kaçmak için! E tabii çocuklar da küçük olunca okul-hastane seçeneği ve zenginliğinin olması nedeniyle rotamızı Bodrum’a çevirdik.

Haberin Devamı

LÜKS DE VAR, SALAŞ DA
Bodrum ve Milas’taki mekanlar hakkındaki düşünceleriniz? Favori lezzet duraklarınızı paylaşabilir misiniz?
- Bölgede en lüksünden en salaşına her mekan var. Bu da bir İstanbullu olarak, İstanbul’u gerçekten aratmıyor insana. ‘Arka Pizza’, ‘Levant Ocakbaşı’, ‘Gemibaşı’, Midtown AVM’deki ‘Straf Bodrum’ aklıma gelen favori mekanlarım. Milas Sanayi’de de ismini unuttuğum ama çok güzel bir ciğer ve etçi var.

İstanbulluya İstanbul’u aratmayan bir yerdeyiz

ARA SOKAKLARDA KAYBOLUN
Sizden hafta sonu Bodrum programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?
- Hafta sonu Yalıkavak’ta Meleğin Bahçesi’nde kahvaltıyla güne iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Öğlen, Gümüşlük’te köfte ekmek, akşam ise Bodrum Marina’daki Gemibaşı’nda yemek sonrası Straf Bodrum’da canlı müzikle ilk günü sonlandırabilirsiniz. İkinci günün sabahında Bodrum Marina’da kahvaltı sonrası, öğlen Arka Pizza, akşam ise kesinlikle Levent Ocakbaşı... Ara zamanda da kesin Kumbahçe’nin ara sokakları gezilmeli. Bardakçı’daki yeldeğirmenleri de rotaya eklenebilir. Mümkünse Akvaryum Koyu’na yürüyebilirsiniz. Tabii mekanlar noktasında pandemi kuralları nedeniyle önerilerimi ilerleyen süreçte yapmak zorunda kalacaksınız.

Haberin Devamı

DİGİTALİN GÜCÜ ORTADA
Pandeminin hayatınıza etkilerinden söz eder misiniz?
- Pandemi her sektörü olduğu gibi bizi de başlarda etkiledi. Ancak sonrasında şöyle bir şey oldu, insanlar evlerindeyken digital medyanın gücünün farkına vardılar. Online eğitimler ve Youtube içerikleri gibi... Bu da bir şekilde iş olarak bize yansıdı. Birazda insanın kendiyle fazla vakit geçirmesi bence çoğu yönden bizlere katkı sağladı. Çoğumuz içimizdeki başka potansiyellerin farkına vardık. Yani hem iyi, hem kötü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!