İşin sırrı doğallık

Güncelleme Tarihi:

İşin sırrı doğallık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 14:44

* Op. Dr.Bahattin Mercan,hasta ve doktorungerekirse 1’den fazla biraraya gelerek, beklentilerüzerinde konuşmasınınsonuç açısından faydasağlayacağınıkaydetti.

Haberin Devamı

EFES Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi KBB hastalıkları uzmanı Op. Dr. Bahattin Mercan, iyi bir burun estetiği için iyi bir analiz gerektiğini kaydetti. Mercan, “Eskisi gibi trend olan kaydırak gibi burunlar artık bizim istemediğimiz burunlar. Biz daha doğal, düz, burun ucunun belirgin ve düzgün hatlarla devam etmesini hedefliyoruz. En önemlisi ise yüze uygun bir burun elde etmeyi amaçlıyoruz. Bu elde edilirken de mutlaka nefes alıp verme problemi varsa bunu gidermek gerekiyor” diye konuştu.

YÜZ ÖLÇÜMÜ ÖNEMLİ

Burun estetiği öncesi yüz ölçümlerinin muhakkak yapılması gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. Mercan, “Burnunuzun köşeli ya da yuvarlak olması, gözlerin birbirinden ayrık ya da bitişik olması değerlendirilmelidir. Açılar iyi ölçülmelidir. Çok iyi bir hesap yapılmadığında sadece buruna odaklandığınızda doğal olarak burnu küçültmek ya da kaldırmak isteriz. Çene yapınız çok gerideyse burnu çok kaldırdığınızda yan profilden çekilmiş bir fotoğrafta abartılı kalkık bir burun şekli olacaktır ve çirkin olacaktır. Tam tersi alın çok gerideyse, siz bunu göz önünde bulundurmadan burnu fazla indirdiğinizde bir bütün olarak çok uzamış bir burun elde edersiniz. Halbuki yapılması gereken belki radiks dediğimiz burun köküne sadece bir dolgu materyali koymaktır ve bu sayede görece olarak burun daha küçük gözükecektir” dedi.

Haberin Devamı

SİMETRİ UNUTULMASIN

Yüz açıları hesaplanırken yüzün simetrisinin de ele alınması gerektiğini belirten Op. Dr. Bahattin Mercan, “Açının yanı sıra yüzün asimetrik mi simetrik mi olduğuna dikkat etmeliyiz. Çünkü hasta ister istemez yüzündeki kusura odaklanır, tüm kusurun burnunda olduğu düşünür ama belki yüzündeki asimetri buna sebep oluyordur. Bunlar iyi değerlendirilmeli ve hasta mutlaka iyi bilgilendirilmelidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!