İlk akademik hedef: LGS

Güncelleme Tarihi:

İlk akademik hedef: LGS
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2020 15:40

UZUN yıllardır LGS eğitmenliği yapan eğitimci-yazar Melek Eryazıcı, Liselere Giriş Sınavı yaklaşırken, öğrencilerin dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekti.

Haberin Devamı

Eryazıcı, sınavın bir kazanç-kayıp ilişkisi olmadığının altını çizerek, “Uzun bir hazırlık sürecinin sonuna yaklaşıyoruz. Kovid-19 pandemi nedeniyle, uzaktan eğitimle konuların tümüyle kavranması için pratik değerlendirme yaparak hazırlıkların tamamlanması gerekir” dedi.

ÖZ DENETİM KOLAYLAŞTI
Eryazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın birinci dönem konularıyla sınırlandırdığı sınavda, öğrencilerin öz denetiminin kolaylaştığına söyledi. Süre yönetimi ve eksik kazanımların konu bazlı çoklu denemelerle tamamlanması gerektiğini ifade eden Melek Eryazıcı, yeni nesil soruların mantık-muhakeme becerilerini geliştirmek için iyi bir fırsat olduğunu ve bu amaçla öğrencilerin soru analizi yapmalarının çok önem taşıdığını belirtti. Listelendirilmiş ünite içeriklerinin ve MEB tarafından yayınlanan örnek soruların hedef kazanımı destekleyeceğinin kaydeden Eryazıcı, odaklanma süresine de dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!