İlham veren tasarımlar

Güncelleme Tarihi:

İlham veren tasarımlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2020 20:18

YENİ showroomunu Bodrum’da açan alüminyum sistemleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Belçika merkezli Reynaers, alüminyum pencere, kapı ve katlanır sistemlerle mekanlara değer katıyor.

Haberin Devamı

Firma, kalitesinin yanı sıra sunduğu tasarım esnekliği, özel çözümler ve estetik ürünleriyle fark yaratıyor. Halen 40 ülkede 2 bin 200’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren, ürünleri 5 kıtada 70’den fazla ülkeye ihraç edilen Reynaers’in Türkiye Pazarlama Müdürü Ebru Yalçın’la sektördeki gelişmelerden showroomlarına, pandemiden yeni trendlere kadar birçok konuyu konuştuğumuz söyleşimize geçen hafta bıraktığımız yerden devam ediyoruz.

İlham veren tasarımlar

DOĞAYLA SON DERECE UYUMLU


* Sizin de dediğiniz gibi PVC, alüminyuma göre evlerde oldukça yaygın görülen bir malzeme. Görmeye alışık olduğumuz beyaz PVC algısı varken son kullanıcı neden alüminyumu tercih etmeli?
Alüminyumun bilinmeyen pek çok özelliği var. Sanıldığının aksine alüminyum, doğaya son derece uyum sağlayabilen bir malzeme. Dış hava koşullarına dayanımı yüksek ve diğer malzemeler gibi bozulma, genleşme, sararma görülmez. Alüminyum kendi doğası gereği kendini temizleyebilme özelliğine sahip bir metal. Yağmur veya kar suyuyla üzerindeki kir akıp gider ve iz kalmaz. Bakım ihtiyacı yok denecek kadar azdır. Islak bir bezle kolayca temizleyebilirsiniz.
Bu özellikleri zaten uzun ömürlü bir malzeme olduğunu gösteriyor. Teknolojiyi takip eden ve kullanıcı isteklerine cevap veren değişimlere izin verebiliyor. İsteğe göre sistem üzerinde değişiklikler yapıp mekana özel çözümler üretilmesini sağlıyor. Tüm bunlara bir de estetik olarak minimallik, ince profiller, geniş cam yüzeyler ve gizlenen eşik çözümleri eklendiğinde zaten rakipsiz bir malzeme oluyor.

Haberin Devamı

* Çelik sistemleriniz de var sanırım. Çelik ve alüminyum sistemlerin farkı nedir?
2018 yılında Reynaers Alüminyum, İsviçre menşeli Forster Çelik Sistemleri’ni satın aldı. Çelikle sadece boyalı yüzeyler değil, aynı zamanda ayna görünümlü parlak veya mat paslanmaz çelik görünümler de elde edebiliyoruz. Çok daha geniş, yüksek ve ağır penceler istenmesi durumunda malzeme direncinin yüksek olmasından kaynaklı çelik sistemlerimizi öneriyoruz. Alüminyuma göre pahalı ancak ince profilleri ile daha minimal ve kesintisiz bir görünüm sağlıyor. Türkiye’de, projelerinde sıklıkla çelik tercih eden mimarlar var ve birlikte özel detaylar çalışıyoruz. Çelik sistemler ürün grubunda özel ince serilerle birlikte hastane, AVM, havaalanı vb. ticari yapılarda kullanılan yangın dayanımlı acil çıkış kapıları da yer alıyor.

Haberin Devamı

İlham veren tasarımlar

KESİNTİSİZ MANZARA İMKANI


* Günışığından daha çok yararlanabileceğimiz ölçüde hangi pencere sistemlerini öneriyorsunuz?
Alüminyum pencerelerin en önemli avantajlarından biri daha geniş cam yüzeylerin yapılabiliyor olması. Zeminden tavana kadar sadece camı ön plana çıkararak gün ışığından maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz. Reynaers olarak pencerelerde kasa ve kanat olarak gördüğümüz 10 cm’lik çerçeveleri yeni Slimline 38 sistemi ile 5.5 cm’lere kadar düşürdük. Zemin, tavan ve duvarda kasa profillerini tamamen gizlediğimiz Slimpatio 68 Sürme Sistemler, hatta kasa ile birlikte kanat profillerini de görmediğimiz minimal Hi-finity Sürme Sistemler özellikle kesintisiz doğa ve deniz manzarası ihtiyacıyla Bodrum ve çevresinde çok tercih ediliyor.

Haberin Devamı

* Alüminyumu ana giriş kapılarında da kullanıyoruz. Alışkın olduğumuz ahşap ve çelik kapılara göre ne gibi avantajlar sağlıyor?
Alüminyum kapıların en önemli avantajı son derece hafif ve hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olması. Çürüme veya korozyona karşı dayanımlı olmasından dolayı diğer malzemelere göre daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. Güvenlik testlerinden geçen alüminyum kapılar aynı zamanda istenen renk ve modeller üretilebildiğinden ev sahiplerine tasarım esnekliği de sunuyor. Yine günışığı alması istenen girişler için camlı modellerimiz mevcut.

İlham veren tasarımlar

KIŞ BAHÇESİNE DÖNÜŞÜYOR

Haberin Devamı


* Katlanır sistemlerinizin bildiğimiz standart balkon kapama sistemlerinden farkı nedir?
Reynaers Katlanır Sistemleri ısı/su/rüzgar/ses yalıtımlı pencere sistemleridir. Yalıtımsız balkon kapama yaptırdığımız alanlarda kışın oturmamız pek mümkün değil ve genellikle soğuk havalarda kapalı ve sadece eşya koyduğumuz alanlar olarak kullanıyoruz. Pandemiyle birlikte balkon ve bahçelerimizi sık vakit geçireceğimiz daha yaşanabilir alanlara dönüştürmeye başladık. Reynaers Katlanır Sistemler’le balkon ve bahçelerimizi yazın tamamen açıp dış mekanla birleştirebiliyor, kışın da dış hava koşullarından etkilenmeden rahatlıkla oturabildiğimiz bir kış bahçesi olarak kullanabiliyoruz. Evlerimizin artık en çok vakit geçirdiğimiz alanları ‘kış bahçeleri’ olacak.

Haberin Devamı

* Ev sahipleri kış bahçesi yaptırmak istediğinde size nasıl ulaşıyor?
Ev sahipleri bize www.reynaershome.com sitesinde ‘Canlı Destek’ kısmına yazarak bize ulaşabilirler. Kış bahçesi yaptırmak istedikleri bölümden fotoğraf ya da video atarak sorularını sorabilirler. Yeni bir kış bahçesi konfigüratörü hazırladık ve yakın zamanda websitemize entegre ediyoruz. Web sitemiz üzerinden modelleri, ölçüleri, renkleri kendisi seçerek dilediği kış bahçesini kendi tasarlayabilecek ve taleplerini bize rahatlıkla iletebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!