İhracat şampiyonu şimdi 500 Büyük’te

Güncelleme Tarihi:

İhracat şampiyonu şimdi 500 Büyük’te
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 09:01

Türkal Grup tarafından 2018 yılında satın alındıktan sonra hızlı yükselişiyle sektörde dikkatleri üzerinde toplayan, 2020’de yine ihracat şampiyonu olan Türkiye’nin zeytinyağı elçisi ‘Verde’, başarılarına yenilerini ekliyor. Açık farkla zirvede yerini alan marka şimdi de İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı 500 Büyük Listesi’nde yer aldı. 100 yıllık bir geleneğin mirasını taşıyan Verde, Türk zeytinyağının dünyaya tanıtılmasında öncü firmalar arasında.

Haberin Devamı

İhracat ağını genişletmesinin yanında iç piyasaya da ağırlık veren firmanın yeniden 500 Büyük’te yer almasının haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ, “Verde sadece Türkiye için değil, dünya zeytinyağı sektörü için de çok önemli bir değer. Biz de 2018’de bunun farkında olarak şirketi devraldık ve hedefimizi en yüksek olarak belirledik. Köklü firmamızın tarihinde birçok başarılar bulunuyor. Biz de zaman kaybetmeden başladığımız yatırımlarımızla yeni başarıların fitilini ateşledik. 2020’de elde edilen ihracat şampiyonluğu ve ardından gelen İSO’nun 500 Büyük Listesi doğru yolda olduğumuzun göstergesi niteliğinde. Hedefimiz ise bu başarıların çok daha üstünde. Ülkemizi dünya zeytinyağı arenasında gururla temsil ediyoruz. Sektörde çok önemli bir yer edindik. Bununla kalmayıp dünya zeytinyağı sektörünün yegane yön vericisi olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞARININ SIRRI
Hedeflerine ulaşmak adına bir yol çizdiklerini ve bu doğrultuda yatırımlarının devam ettiğini dile getiren Başbuğ, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye’nin en büyük zeytinyağı üreticisi ve ihracatçısı olduğumuzu gururla söylüyoruz. Rafine kapasitemiz günlük 350 ton gibi sektör adına devasa diyebileceğimiz seviyelere gelmiş durumda. Ayrıca tesisimizde üretilen hem rafine zeytinyağı, hem de rafine pirina yağlarının kalitesi de takdire şayan. Bu konuda dünyanın zirvesini paylaşıyoruz” diye konuştu.
Yatırımlarını bugünleri değil, yarınları gözeterek yaptıklarını aktaran İbrahim Başbuğ, İzmir Torbalı’da inşasına devam ettikleri Türkiye’nin en büyük zeytin sıkım tesisi için ise şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin en büyüğü unvanını taşmakla kalmayıp dünya zeytinyağı sektörünün de simge tesisleri arasında yer alacak. Yerin altında konumlanacak toplam 12 bin ton krom tank kapasitesi ve 80 bin ton/sezon sıkım kapasitesi ise hedeflerimize ne kadar sadık ilerlediğimizin birer göstergesi. Türkiye için önemli bir değer olacak tesisimizi İspanyol model, tamamiyle otomatik, modern bir sistemle donatıyoruz. Tabii bu modernizasyon yağımızın kalitesine de yansıyacak. Optimum koşullarda soğuk sıkım sıktığımız yağları yine optimum koşullarda saklayarak yıl boyunca kalitemizi ve lezzetimizi en üst düzeyde tutacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!