İEF'de tiyatrolu geceler

Güncelleme Tarihi:

İEFde tiyatrolu geceler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:40

İEF'de tiyatrolu geceler

Haberin Devamı

85. İzmir Enternasyonal Fuarı, güçlü oyuncuları ve en iyi hikayeleri Kültürpark'ta tiyatroseverlerle buluşturacak. Tiyatro tutkunları, her gece bir oyunu kahkahalarla izlerken, zaman zaman duygusal anlar da yaşayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, birbirinden keyifli tiyatro ve şovlara sahne olacak. Folkart sponsorluğundaki gösterimler, Kültürpark'ta İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
KOMEDİDEN PIRILDAYAN AŞKA
27 Ağustos'ta İskender Altın'ın yönettiği, ünlü oyuncular Güven Kıraç ve Emre Karayel'in aynı sahneyi paylaştığı Kredi adlı tiyatro oyunu, izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşatacak. Toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde izleyenleri bekliyor.
DÜNYA ÇAPINDA BİR OYUN
Tiyatroseverler, 28 Ağustos'ta Sumru Yavrucuk ile hayat bulan, tiyatro literatürünün en başarılı kadın oyunları arasında anılan Shirley'e davetli olacak. Oyun, tüm komedi unsurları ve müzikleri ile seyirciye keyifli bir atmosfer yaratacak. Potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının, kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışını anlatan oyun, hayranlık uyandıran bir öyküye sahip. Sayısız tiyatro ödülünün sahibi Yavrucuk, tek kişilik müzikli komedi olan Shirley'nin yönetmenliğini de üstlenirken, aynı zamanda oyundaki tüm karakterleri sahnede tek başına canlandırıyor.
AZİZ NESİN MİZAHI SAHNEDE
Aziz Nesin'in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan Hadi Öldürsene Canikom; 29 Ağustos'ta tiyatro severlere eğlenceli anlar yaşatacak. Bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikâyesini anlatan oyunu ünlü usta Haldun Dormen yönetirken, Dilek Türker, Ayberk Attila ve Tiraje Başaran rolleri paylaşacak. Aziz Nesin'in 1970'lerde kendisine özgü güçlü mizahı ile yazdığı eser, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.
GÜLMEYE HAZIR OLUN
“2023 yılında yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir!" ve “Ölümsüz aşk yoktur; ölümsüz olan ayrılıktır" sloganlarıyla sahneye konulan NECMİQ 30 Ağustos'ta izleyenleri kahkahaya boğacak. Yönetmenliğini Uğur Uludağ'ın üstlendiği oyun, Hakan Bilgin, Eylem Şenkal, Şükrü Çetin, Pervin Durmaz ve Yeliz Ustaoğlu'nun oyunculuğunda gerçekleşecek.
HÜZÜNLÜ, MATRAK VE COŞKULU
Erken kaybedenlerin öyküleri ile paramparça hikayelerin, hüzünlü, matrak ve coşkulu bir anlatımla sahnelendiği Öykülerden Oyunlar, 31 Ağustos'ta İzmir Sanat Merkezi'nde olacak. Tayfun Dinçer'in yönettiği oyunda sahneyi, Hakkı Ergök ve Kemal Başar paylaşacak. Emrah Serbes'in hikayelerinin sahneye taşındığı eserde, sinema teknolojisinin olanakları da kullanılacak.
KARA MİZAH'LA EĞLENDİRECEK
Yetersiz Bakiye adlı oyun ise 1 Eylül'de izlenebilecek. Günümüzde sadece tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinmiş insanların asıl değerlerinden nasıl koptuklarını anlatan bu öykü bir kara mizah örneği taşıyor. Murat Kürüz'ün yönettiği oyunda; Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tunçalp ve Eylül Öztürk oynuyor.
PATRON ÇILDIRDI YENİDEN SAHNEDE
Merhum büyük usta Nejat Uygur'un yazdığı Patron Çıldırdı, 2 Eylül'de yeniden tiyatro severlerle buluşacak. Birol Engeler'in yönettiği oyunda Sezai Aydın, Alev Oraloğlu, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Engin Alpateş, Melih Çardak ve Taies Farzan rol alacak. Paris'e amcasından para almak için gönderilen ailenin genç kızı Leyla'nın, para yerine yanında bir erkek ile eve dönmesiyle gelişen olayların anlatıldığı oyunu izleyenler, eğlenceli anlar yaşayacak.
POYRAZOĞLU'NDAN STAND-UP GÖSTERİSİ
En gülünecek olayları ciddiyet penceresinden, en ağlanacak olayları güldürerek sergileyen Ali Poyrazoğlu'ndan izleyeceğiniz tek kişilik gösteri Ödünç Yaşamlar, 3 Eylül gecesi doyasıya gülmek isteyenleri bekliyor. Kendisinden yola çıkarak tadına doyulmaz öyküler demetiyle, seyirciyi bir yandan güldürürken bir yandan da herkesin yaşamındaki en önemli olgularla ilgili aydınlatıcı bakışını paylaşan usta oyuncu, yine ezber bozacak. “İki günü aynı olan insanın, bir günü kayıptırö diyecek Poyrazoğlu, benzersiz bir şova imza atacak.
GÖRME ENGELLİLERLE EMPATİ
Görme engellilerin hayata nasıl tutunduğunu ve onlara acımayıp normal bir birey gibi davranıldığında çok daha mutlu olduklarını, etkileyici diyaloglar ve müzikler eşliğinde seyirciye aktaran Kelebekler Özgürdür, 4 Eylül'de İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. Yönetmenliğini Murat Sarı'nın üstlendiği oyun, Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener ve Hakan Çeliker'in oyunculuğu ile iç ısıtacak. “Dünyayı hiç görmemiş birinin gözünden görünö sloganıyla kendini tanıtan Kelebekler Özgürdür, dramatik alt yapısının yanı sıra, içindeki tatlı espriler ile de uzun zaman izleyicilerin hafızalarından çıkmayacak.
Tüm oyunlar ücretsiz olup tiyatroseverler, izlemek istedikleri oyunun davetiyesini, İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden temin edebilecek. Oyunlar saat 20.00'de başlayacak.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

--- KUTU ---
İSMET İNÖNÜ SANAT MERKEZİ TİYATRO ETKİNLİKLERİ

27 AĞUSTOS 2016 CUMARTESİ KREDİ
Saat: 20:00
28 AĞUSTOS 2016 PAZAR SHIRLEY
Saat: 20:00
29 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM
Saat: 20:00
30 AĞUSTOS 2016 SALI NECMİQ
Saat: 20:00
31 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA ÖYKÜLERDEN OYUNLAR
Saat: 20:00
1 EYLÜL 2016 PERŞEMBE YETERSİZ BAKİYE
Saat: 20:00
2 EYLÜL 2016 CUMA PATRON ÇILDIRDI
Saat: 20:00
3 EYLÜL 2016 CUMARTESİ ÖDÜNÇ YAŞAMLAR
Saat: 20:00
4 EYLÜL 2016 PAZAR KELEBEKLER ÖZGÜRDÜR
Saat: 20:00


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!