İdeal yüz görünümünü çene estetiğiyle tamamlayın

Güncelleme Tarihi:

İdeal yüz görünümünü çene estetiğiyle tamamlayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 22:23

Doç. Dr. Başoğlu, “İleri derecedekideformitelerde ise alt çeneucunu oluşturan kemik yapılardakesiler ve kaydırmalar yapılarakçenenin büyütülmesi, küçültülmesi ya da asimetrilerindüzeltilmesi mümkünolabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL Gazi Hastanesi KBB uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, çene şekillendirme ameliyatı olarak bilinen mentoplastinin dengeli bir yüz görünümüne kavuşmak amacıyla uygulanan bir operasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Sinan Başoğlu, çene estetiğiyle hastanın yüzü ile uyumlu bir çene şeklinin oluşturulabildiğini söyledi. Çenenin, estetik müdahale talebi olan bütün hastalarda genellikle göz ardı edilen ancak yüzü oluşturan yapılar arasında uyumu sağlaması nedeniyle mutlaka değerlendirilmesi gereken bir yapı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sinan Başoğlu, şu bilgileri verdi:

SORUNUN ÇÖZÜMÜ

“Çene estetiği ağzın, dudakların ve burnun görünümüne olumlu yönde katkıda bulunur ve daha iyi estetik sonuç için çene ile ilgili sorunların çözülmesi önemlidir. Bu amaçla çene, dudaklar, dişler ve burun gibi anatomik yapılara göre değerlendirilmeli, gerekirse çeneye yönelik girişimler planlanmalıdır. Çene şekil bozukluklarının cerrahi tedavisi implant uygulamaları veya çene ucunu oluşturan kemik yapının ilerletilmesi ya da geriletilmesi şeklinde yapılır.”

ÇENE İMPLANTI

Haberin Devamı

Profil görünümünde alt çenenin küçük ve geride olduğu durumlarda çene implantı kullanılarak büyütme sağlamanın kolay ve etkili bir yöntem olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bir ameliyatla çene altından ya da ağız içinden yapılan küçük bir kesiden girilir ve hastaya uygun ölçülerdeki çene implantı çene kemiği üzerinde hazırlanan yuvaya yerleştirilir. Ameliyatın estetik açıdan olumlu etkileri hemen ortaya çıkar ve cerrahi işlem sonrasında birkaç günlük bandaj uygulaması yeterli olur. Uygun hastalarda son derece kolay, etkili ve hasta memnuniyetini artıran bir yöntemdir. Özellikle buruna, alına ve dudaklara yapılan girişimleri tamamlar ve profile önemli bir katkı sağlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!