Hiperaktif şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Hiperaktif şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 16:12

Hiperaktif şampiyon

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- HİPERAKTİVİTE bozukluğu nedeniyle küçük yaşta doktorlar tarafından spora yönlendirilen İzmirli Gültigin Er, Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın beşinci ve son ayağı olan Kuşadası Triatlonu'nu birinci bitirerek genç erkeklerde üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu olmayı başardı. 
Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunu yenmek için 7 yaşında doktor tavsiyesi ile yüzme ve cimnastiğe başladığını, lisede beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle 3 yıl önce triatlona geçiş yaptığını belirten 19 yaşındaki Er, "Triatlonda en çok bisiklette zorlandım. Hatta bisikletten düştüğüm için bir çok yarışmayı yarıda bıraktım. Bu yıl antrenmanlarımı artırıp bisiklette de kendimi geliştirerek ikinci kez Türkiye şampiyonu oldum. Çok mutluyum" dedi. Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Gültigin Er, 12 yaşındaki kardeşi Erden Er'in de Kuşadası Triatlonu'nda kendi yaş grubunda Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.
Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden İpek Öztosun elit kadınlar kategorisinde duatlon, üniversiteler ve Balkan şampiyonluklarının ardından Türkiye şampiyonu olarak bu yıl dördüncü kupayı kazanırken, geçirdiği ağır sakatlıktan sonra spora dönen Ece Bakıcı elit bayanlarda ikinciliği elde etti. İpek Öztosun ve Gültigin Er, 16-17 Ekim'de Alanya'da yapılacak Avrupa Kupası'nda ülkemizi temsil edecek.

 FOTOĞRAFLI
 
 
 
 
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!