Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu

Güncelleme Tarihi:

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 13:32

Yıllarca kariyerine profesyonel olarak devam etse de hep bir şeyler üretmiş. Marka yaratma konusu Mine Atalar için her zaman çok eğlenceli bir konu olmuş. Ani bir kararla İstanbul’dan geldiği Bodrum’da da bunu devam ettirmiş. Evinin bahçesindeki mandalinalardan yapıp çevresine hediye ettiği meyve sularından bir girişim çıkarmış. Çiğ meyve-sebze suyu üreticiliğiyle ‘Raw Love You’ markasını hayata geçiren Atalar’ın gündeminde franchise modeliyle sağlıklı içecekleri daha geniş kitlelere ulaştırmak var.

Haberin Devamı

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu



Mine Atalar aslında hep girişimci yapıya sahip bir isim... Grafik tasarım ve reklam kökenli olmanın avantajını kullanarak başarıyı yakalamış bir iş insanı. ‘Raw Love You’ markasının kurucusu Atalar’la hem girişimcilik serüvenini, hem de yarınlara dair planlarını konuştuk. İzmirli bir ailenin ikinci çocuğu olan Mine Atalar, İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü, ardından da Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirmiş.

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu

Haberin Devamı

BÜYÜK MARKALARA KOLEKSİYON HAZIRLADI
25 yaşıma kadar İzmir’in çeşitli ajanslarında grafik tasarımcı olarak çalışmış. “Daha sonra İstanbul’a taşınarak buradaki önde gelen reklam ajanslarında art director ve ambalaj tasarımcısı olarak görevler aldım” diyen Atalar, sonrasında ayakkabı tasarımına da yöneldiğini belirtti. Mine Atalar, “Reklam sektöründe freelance çalışmaya ve aynı zamanda kendi markamla ayakkabı koleksiyonları hazırlamaya eş zamanlı olarak devam ettim” diyerek, Türkiye’nin büyük markalarına koleksiyonlar hazırlayıp tasarımcı ve marka işbirliği projelerine dahil olduğunu paylaştı. İstanbul’da yaşarken kendini olumsuz etkileyen birtakım değişimler nedeniyle ani bir kararla Bodrum’a taşınan Atalar, o süreci şöyle aktardı:

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu

KİMSE MEYVE SUYUNA ‘HAYIR’ DİYEMEZ
“İstanbul’da yaşadığım süre boyunca bir gün yeniden Ege’ye döneceğimi biliyordum ama İzmir’e dönmek şehirde yaşamaya devam etmekle aynı şey olacaktı. Bu nedenle Bodrum’u seçtim. İlk geldiğimde 7 dönüm mandalina bahçesi içinde konumlanan bir taş eve taşındım ve beraberimde getirdiğim freelance grafik tasarım işlerimi bu evden yürütmeye devam ettim. Bir süre sonra bahçemdeki mis kokulu Bodrum mandalinalarını kimsenin toplamadığını ve yerlere dökülerek çürüdüklerini fark ettim. Mandalinaları toplayarak arkadaşlarıma dağıtmaya başladım ama bir süre sonra anladım ki, çok lezzetli olmasına rağmen çekirdekli olan Bodrum mandalinasını kimse yemek istemiyordu. Ben de, ‘Herkes çekirdekli mandalina sevmeyebilir ama kimse lezzetli bir meyve suyuna hayır diyemez’ diyerek mandalinaları sıkarak çevreme dağıtmaya başladım.”

Haberin Devamı

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu

TASARIMCI KİMLİĞİ KENDİNİ HATIRLATTI
Mandalinaları sıkarak elde ettiği meyve suyuna daha sonra sebzeler, farklı meyveler ve tohumlar ekleyerek değişik karışımlar hazırlamaya yöneldiğini paylaşan Mina Atalar, “Bunları da dağıtmaya devam ettim. Tabiİ tasarımcı kimliğim yine kendini hatırlattı ve tüm bunları yaparken ‘Raw Love You’ markasını oluşturdum. Etiketler tasarladım ve sosyal medya hesapları açtım. Yaptıklarımı paylaşmaya başladım. Böylece yeni girişim serüvenim kendiliğinden ve hiç akılda yokken başlamış oldu. İçecekler ilk olarak Bodrum’un lokal markalarından biri olan Ekşi Maya’da konumlandı. Daha sonra Zai Yeni Nesil Kütüphane ve Yaşam ile Mandarin Oriental Hotel listeye eklendi. İlk olarak tamamen satış noktalarına odaklandığımız bir üretimhanemiz vardı. Şu anda toptan ve perakende müşterilerimize de hizmet verdiğimiz bahçeli ve iki katlı çok keyifli yeni mekanımız da var” diyerek, ‘Raw Love You’ markasının doğuş hikayesini aktardı.

Hiç aklında böyle bir şey yoktu ama Bodrum mandalinası ilham oldu



VEGAN BESLENMEYE DE UYGUN
“Raw Love You markasının ana ürünleri sağlıklı içecekler” diyen Mine Atalar, ürün grubu hakkında şu bilgilerdi paylaştı: “Yani çiğ sebze-meyve suyu karışımlarımız ve kendi ürettiğimiz bitkisel sütlü içeceklerimiz. Sonrasında düşük kalorili detoks içeceklerimiz, diyetisyenimiz/beslenme uzmanımız ile birlikte hazırladığımız sıvı beslenme ve diyet paketlerimiz geliyor. Aynı zamanda rafine şeker ilavesiz, glutensiz, vegan ve düşük kalorili tatlı ve tuzlularımız, rengarenk smoothie bowllarımız, nitelikli kahvelerimiz başlıca ürünlerimiz arasında. Pastörize edilmemiş, koruyucu, katkı maddesi ve rafine şeker içermeyen ürünlerimizi tabii ki öncelikle yaşam şeklini sağlıklı beslenmek olarak belirleyen kişiler tercih ediyor. Aynı zamanda bitkisel bazlı, hayvansal içerik barındırmayan ürünlerimizi vegan beslenenler de çok fazla tercih edenler arasında.”

Haberin Devamı


BODRUM DIŞINA AÇILIYOR
Sağlıklı içeceklerini daha geniş bir kitleye ulaştırabilmenin en büyük hayali olduğunu söyleyen Mine Atalar, gelecek planları ise şöyle aktardı: “Ürünlerimiz herhangi bir katkı maddesi ve koruyucu içermediğinden 48 saat içinde tüketilmeleri gerekiyor. Bu nedenle Bodrum dışına yollamayı tercih etmiyoruz. Biz de francheise sistemiyle Raw Love You’u Bodrum’daki dükkanımız gibi ya da plaj içi konumlanmaları şeklinde özellikle Urla, Çeşme, Datça, Marmaris ve Antalya gibi sahil bölgelerinde artırmayı hedefliyoruz. Bu yaz Bodrum dışındaki ilk noktamız Fethiye’de çok sevdiğimiz Sea Me Beach’teki kendi kiosk girişimimiz olacak. Yeni sezonda anlaşma sağladığımız bir diğer noktanız ise Yalıkavak’ta tümüyle sağlıklı ürünlerin satışının gerçekleşeceği Be Fine mağazası.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!