Her bel ağrısı fıtık değil

Güncelleme Tarihi:

Her bel ağrısı fıtık değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2020 03:16

Gözde Kuşadası Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Abuzer Kayar, her bel ağrısının bel fıtığı anlamına gelmediğini belirterek, bu konuda mutlaka uzman hekimlere danışılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bel ağrısının hem iş gücü kaybına, hem de günlük yaşamda önemli kısıtlamalara neden olduğuna dikkat çeken Dr. Kayar, bu durumun hayat kalitesini de olumsuz etkilediğini ifade etti. Dr. Abuzer Kayar, “Bel fıtığına bağlı şikayetler genelde bel ağrısı ile bacakta uyuşma, yanma, kasılma ve güçsüzlüktür. Bunun haricinde bel eklemlerindeki kireçlenmeler, ‘skolyoz’ dediğimiz eğrilikler, bel omurlarını zorlayıcı aktiviteler, kemiklerdeki kırıklaşmalar, omurga içinde ve çevresinde gelişen tümörler, romatizmal hastalıklar, enfeksiyonlar, iç organ ağrıları da bel ağrısına neden olabilir” dedi.

AMELİYATSIZ TEDAVİ

Tanı ve tedavi süreçleri hakkında da bilgi veren Dr. Kayar, “Bel ağrısı, fizik tedavi, bel omurlarının arasına yapılan enjeksiyonlar veya ilaç tedavisi ile tam veya tama yakın iyileşmektedir. Buradaki esas önemli konu fizik tedavi uzmanına zamanında gidilmesidir. Halkımıza önerim, çektirme ve yok etme gibi tedavilere inanmamaları. Çünkü bel omurlarımızın içinde idrar yollarımıza ve bacaklarımıza giden çok önemli sinirler geçiyor. Yanlış veya zorlayıcı bir hareket kalıcı hasarlara ve belden aşağı felçlere neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!