Hem estetik hem de fonksiyonel buruna kavuşmak mümkün

Güncelleme Tarihi:

Hem estetik hem de fonksiyonel buruna kavuşmak mümkün
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 13:55

KBB uzmanı Opr. Dr. İbrahim Korhan, açık ve kapalı burun estetiği (Rinoplasti) operasyonlarıyla hem estetik, hem de fonksiyonel bir buruna kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Açık ve kapalı burun estetiği ameliyatı tercihine, hastanın burun yapısına göre uzman hekim tarafından karar verilmesi gerektiğini belirten Opr. Dr. Korhan, her iki operasyonun kendi içinde avantaj ve dezavantajları olduğunu kaydetti. İlk kez burun estetiği olmak isteyenlerde kapalı burun operasyonu yapmayı tercih ettiğini dile getiren Opr. Dr. İbrahim Korhan, “Cildi kesmeden burun içinde müdahale ederek gerçekleştiriliyor. Bu nedenle ciltte daha az hasar olduğu için daha doğal bir görünüm elde edilebiliyor. Bu yöntem iyileşme süresini kısaltıyor, morluk oluşumunu da azaltabiliyor. Operasyon tamamlanmadan buruna yapılması gereken son düzeltmelerin yapılmasına imkan veriyor. Operasyon yaklaşık 2-2.5 saat sürüyor. İlk ayın sonunda şişlikler inmeye başlıyor. Burnun son halini alması ise 6 ay ila 1 yıl sürebiliyor. Hastalarımız yaklaşık 1 hafta içinde işlerinin başına dönebiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR
Hekimin tecrübesine bağlı olarak aşırı eğriliklerde ve daha önce ameliyat olmuş burunlarda açık burun yönteminin daha çok tercih edildiğini aktaran Opr. Dr. Korhan, şöyle devam etti: “Eğer burunda kapalı teknikle müdahalenin uzayacağını düşünüyorsak bu operasyonu tercih ediyoruz. Hastalarımızın yüzde 75’i kadınlardan oluşuyor. 16 yaşın altındakilere ciddi problemleri yoksa operasyon yapılmıyor. Mevsimsel olarak yaz ya da kış ayları arasında bir fark yok. Yalnızca yazın burnu güneşten daha fazla korumak gerekiyor. Operasyonun bir hafta sonrasında hasta eğer isterse denize girebiliyor. İlk iki ay gözlük kullanmamak gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!