Hedefleri çok büyük

Güncelleme Tarihi:

Hedefleri çok büyük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2021 18:41

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin kurduğu Kaygusuz İHA Takımı, TEKNOFEST İHA 2021 yarışması hazırlık çalışmalarına otonom test uçuşuyla başladı.

Haberin Devamı

Manisa Havacılık Tesisleri’nde gerçekleştirilen uçuşta; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, MCBÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Emre Uygur, Bilim ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz ile Kaygusuz İHA Takımı üyeleri Yusuf Korucu, Mustafa Özdemir, Ferhat Paçacı ve Furkan Bellibaş bulundu.

Hedefleri çok büyük

TEKNOLOJİLERİ DE KENDİLERİNDEN

Kaygusuz İHA Takım kaptanı Mustafa Özdemir, üç yıldır TEKNOFEST İHA yarışmalarına katıldıklarını, bu yıl yapılacak yarışlarda kendi ESC ve motorlarını üretmek için çalıştıklarını belirtti, 900 gramın altında bir İHA üretmeyi planladıklarını söyledi. Bu nedenle rapor sonuçları açıklanmadan ilk uçuşu gerçekleştirdiklerini söyleyen Özdemir, yaptıkları sistemde yerli teknolojileri ve kendi ürettikleri ekipmanları kullanmanın esas amaçları olduğunu vurguladı. Özdemir, bundan sonraki süreçte özellikle motor geliştirme çalışmalarına ağırlık vereceklerine dikkat çekti.

Haberin Devamı

MEZUN ÖĞRENCİDEN DANIŞMANLIK

Geçen yıl Kaygusuz İHA Takım’ı üyesi olan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu Yusuf Korucu’nun bu yıl danışman olarak destek vereceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz de “Takım içinden mezun olan bir öğrencimizin, danışmanlık yaparak deneyimlerini yeni üyelere aktarmasının, bilginin devamlılığının sağlanması noktasında çok önemli” dedi. Takım kaptanı Mustafa Özdemir ise bu seneki yarışlarda üniversitelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!