Hedef, sağlık turizminde lider olmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef, sağlık turizminde lider olmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2021 13:05

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurucusu Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, açtığı Microsurgery Aesthetics Clinic’te (M&A Clinic) mikrocerrahi yöntemlerle hastalara şifa olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

2018’de TÜBİTAK bursuyla mikrocerrahi ve lenfödem tedavisi üzerine çalışmalar yapmak üzere Güney Kore’ye giden, ünlü mikrocerrah Prof. Dr. JP Hong’la birlikte doku nakilleri üzerinde araştırma yapan Doç. Dr. Altıparmak, özellikle el ve ayak yaralanmaları, parmak kopmaları, diyabetik yaralar, meme kanseri sonrasında meme onarımı vs konularında kendini geliştirdi.

ESTETİK VE MİKROCERRAHİ

Estetik ameliyatların yanında mikrocerrahi işlemlerinin de uygulandığı bir yerin Muğla ve çevresi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, “Ülkemizin en yüksek yaş ortalamasına sahip illeri arasında başı çeken Muğla ve Aydın’da diyabete bağlı ayak yaraları ile kanser cerrahisi sonrasında gelişen lenfödem hastalığı çok yaygın. Bir mikrocerrahın neler yapabildiğini bilmek veya ihtiyaç halinde ona ulaşabilmek hayati önem taşıyor. Bölgenin bu ihtiyacını tamamlamak istedik” dedi. Klinikte tüm cerrahi malzemelerin titizlikle seçildiğini, her aşamasında profesyonellerle beraber çalışıldığını paylaşan Doç. Dr. Altıparmak, “Sadece Muğla ve Ege’ye değil, tüm Türkiye’nin hizmete hazırız. Türkiye coğrafi özelliklerinin avantajlarını kullanabilirse, donanımlı sağlık personeli ve deneyimli otelcilik hizmetiyle sağlık turizminde Uzakdoğu’nun önüne geçebilir. Bu sektörde büyük potansiyel var. Ülkemizin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını gösterebilmeliyiz” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!