Hedef halka arz

Güncelleme Tarihi:

Hedef halka arz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 18:49

Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri, önümüzdeki iki yıl içinde halka arz için çalışma başlattı. Şirketin sahibi Sedat Ocakcı, “Buradaki en büyük amacımız küçük yatırımcıya uzun dönemli yatırım aracı sunmak” dedi.

Haberin Devamı

 

ŞU anda halka arz edilmiş birçok teknoloji ve yazılım firması var ancak Metaverse alanında çalışan ve halka arz edilmiş bir şirket yok. Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Firma, önümüzdeki iki yıl içinde halka arz edilmek için çalışmalarını başlattı.
Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri’nin sahibi Sedat Ocakcı, bu konuda ince eleyip sık dokuduklarını ifade ederek, “Halka arz şirketimiz için yeni bir konu değil. Uzun süredir bu alanda yatırım yapıp halka arz etmek için planlama yapıyorduk. Bizim ve İzmir için en doğru alanlardan birinin bu olduğuna karar verdik. Metaverse teknolojisi henüz çok yeni olmasına rağmen hızlı büyüyen bir sektör. Biz de bu sektörle ilgili ciddi yatırımlar yaparak kendimizi geliştiriyoruz. Şu anda bu alanda yapılabilecek yenilikler çok kısıtlı. Ayrıca son dönemde yazılım alanı hemen hemen tüm sektörlere entegre olduğu için maliyetler çok fazla artmış durumda. Biz de bu konuda farklı bir yaklaşım izleyerek kendi yazılımcılarımızı geliştirme yoluna gidiyoruz. Bir nevi yazılımcı altyapısı kurma planımız var. Burada yetişecek yazılımcılar hem bize, hem de gelecekle ilgili gelişme göstermek isteyen firmalara büyük katkı sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Hedef halka arz

KÜÇÜK YATIRIMCI KORUNACAK
Küçük yatırımcıya uzun dönemli yatırım aracı sunmak hedefinde olduklarını paylaşan Ocakcı, “Şirketimizle ilgili hemen hemen tüm kalemlerde halka arz hedefimizi göz önünde tutarak ilerliyoruz. Tüm hazırlığımız başarılı bir halka arz süreci ve sonrasında da dengeli ve istikrarlı büyümenin devam etmesi. Uzun süre borsa konusunda kendini geliştirmiş biri olarak yatırımcıların bu arzdan kazançlı çıkmalarını sağlayacak tüm ince noktaları çok iyi biliyorum. Tabii şu anda halka arz şeklimiz konusunda teknik olarak bilgi vermem mümkün değil ancak şunu söylemek istiyorum, bizim buradaki en büyük amacımız küçük yatırımcıya uzun dönemli yatırım aracı sunmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELECEĞİ İYİ PLANLAMALIYIZ
Kurum içi eğitimlere çok önem verdiklerinin altını da çizen Sedat Ocakcı, ülkemizin gelecek için en önemli hamlelerinden birinin teknoloji olması gerektiğini vurguladı. “Biz şu andan itibaren önümüzdeki 5-10-20-50 yılı planlamalıyız” diyen Ocakcı, ekledi: “Yazılım ve teknoloji alanında hem eğitime, hem de şirketlere sunulacak teşviklere büyük önem vermeliyiz. Teknoloji alanındaki firmalar ben değil, biz olarak hareket edebilirlerse ülkemizin büyük potansiyelini bu alanda harekete geçirebileceğimizi düşünüyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!