Hastaneden eve sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Hastaneden eve sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 11:04

Hastaneden eve sağlık hizmeti

Haberin Devamı

BUCA Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi “Artık Evinizde Yalnız Değilsiniz, Emin Ellerdesiniz" sloganıyla hastalarını yalnız bırakmıyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli Uzm. Dr. Erkan Güvenç kişilerin bu hizmetten yaralanmak için öncelikle başvuru yapmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kişiler talepte bulunduktan sonra, takip programına alınmaktadır. Yaptığımız ziyaretlerde hekim ve sağlık çalışanı olarak sunabileceğimiz hizmetler hasta ve yakınlarına anlatılmaktadır. Evde değerlendirdiğimiz hastalarda ise, idrar sondası, nazogastrik sonda, PEG bakımı, beslenme önerileri, yara bakımı gibi hasta yakınlarının en fazla ihtiyaç duyduğu konulardır. Gerektiği takdirde ilaç, medikal ve hasta alt bezi raporlarının çıkarılması ve idamesi sağlanırken, yine hastanede değerlendirilmesi gereken veya yatış yapılması gereken hastaların her an yanında olduğumuzu belirterek sosyal devlet yapımızın gerekliliğini vurgulamaktayız. Hastanemiz Evde Sağlık Birimi’nde bir buçuk sene zarfında kayıtlı 3 bin 42 hasta bulunmakla birlikte şu an aktif 958 hastaya hizmet vermekteyiz. Evde sunulan sağlık hizmetleri dışında Evde Sağlık Birimi’ne kayıtlı hastaların hastaneye geldiklerinde de ihtiyacı olan tüm konularda onlara yol gösterip, gerektiğinde eşlik ederek yardımcı olmaktayız’’ dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!