Harmandalı’ya imar müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Harmandalı’ya imar müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 16:03

Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözüme kavuşturacak imar planı düzenlemesini Çiğli Belediye Meclisi’nde görüştükten sonra, onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Haberin Devamı

HARMANDALI’da ikamet eden vatandaşların yakından takip ettiği imar sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacak önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülüp onaylandıktan sonra iki etap halinde çalışmaları devam eden 1/5000 ölçekli nazım imar planının 1/1000 ölçekli 1. Bölgesi’nin (Güney Kesimi) Harmandalı Revizyon İmar Planı tamamlanarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Pazar alanı, ibadet yeri alanı, sağlık tesisi, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis alanlarının belirlendiği düzenlemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanması durumunda, Harmandalı bölgesinin imar sorunu yüzde 60 oranında çözüme kavuşacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2’nci Bölge’nin (Kuzey Kesimi) Revizyon İmar Planı çalışmalarını da en kısa zamanda sonuçlandırılarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderileceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Harmandalı’ya imar müjdesi

SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR

Çiğli’yi çözülememiş sorunlarla değil ürettiği projelerle anılacak bir kent hüviyetine kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, Harmandalı bölgesinin uzun yıllardır kronikleşmiş imar sorununu çözüme kavuşturmak için başlattıkları geniş kapsamlı çalışmanın ilk ve önemli kısmını tamamladıklarını açıkladı. İki bölgeye ayırarak çalıştıkları düzenlemenin 1. Bölge Revize Planları’nı Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiklerini ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Kuzey Kesimi olarak adlandırdığımız 2’nci Bölge için de çalışmalarımız sürüyor. O planları da en kısa sürede tamamlayarak, Harmandalı sakinlerimizi artık bu sorundan tamamen kurtaracağız. İmar düzenlememiz bütünüyle tamamlandığında, Harmandalı bölgesi kültürel ve sportif aktivitelerin merkezi olacak. Uzun yıllardır süregelen sorunlarımızı çözüme kavuşturarak, Çiğlimizi projeler üreten, atılım yapan ve herkesin yaşamak isteyeceği bir kent haline getireceğiz” dedi.

Çiğlililer Ata’yla buluştu

Haberin Devamı

ÇİĞLİ Belediyesi’nce 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü anısına Atatürk Mahallesi’nde yapılan Atatürk Heykeli, törenle açıldı. Başkan Utku Gümrükçü, “Bugün burada solcu-sağcı yok. Bugün burada genç-yaşlı yok. Bugün burada esnafımız var, her partiden onlarca insanımız var. Bu insanlar burada Atatürk’ün arkasında birleşmiş durumda. Sizden aldığımız güçle, arkamızda Atatürk ve devrimleri olduğu sürece Çiğli’yi, İzmir’i ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Çanakkale geçmiş değil, bugündür. 83 milyon yurttaşımızın taşıdığı bağımsızlık ve özgürlük ruhudur. Biz de bu ruhla, güzel İzmir’in en hızlı büyüyen kenti konumundaki Çiğlimize iki yıldır canla başla hizmete devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Harmandalı’ya imar müjdesi

MAZLUMLARIN İLHAM KAYNAĞI

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, her siyasi görüşten vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, şöyle devam etti: “Bu anlamlı günü, Kurtuluş Savaşı’nda ordusunun başında kahraman askerleriyle birlikte ölüme yürüyen Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeliyle taçlandırmak istedik. Atamızın heykeli, şanlı al bayrağımızın yanına çok yakıştı. Heykelin yapımında emeği geçen heykeltıraş Ekin Erman’a ve bu anlamlı günde bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. ”

ÇİĞLİ Belediyesi, yakınlarını kaybeden ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ‘Taziye Paketi’ uygulamasını hayata geçirdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında, içerisinde çay, şeker, kahve, kolonya, maske, karton bardak ve tahta karıştırıcı olan destek paketleri hazırlandı. Hazırlanan paketler, belediye ekipleri tarafından taziyesi olan evlere teslim ediliyor.

Haberin Devamı

Dayanışma zincirinin son halkası: Taziye paketi

Dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, özellikle pandemi dönemiyle birlikte toplumun farklı kesimlerinden ekonomik sıkıntı yaşayanlarla dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Gümrükçü, “Son olarak, yaşamını kaybeden Çiğlililerin aileleriyle bu acılı günlerde birlikte olup acılarını paylaşmak, sıkıntılı günlerinde ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Taziye Paketi uygulamamızı hayata geçirdik. Biz sevincini, coşkusunu ve hüznünü birlikte yaşayan büyük bir aileyiz. Taşıdığımız bu aidiyet duygusuyla ilçemizdeki her bir vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Harmandalı’ya imar müjdesi

‘ChooseTo Challenge’ kampanyasına destek

ÇİĞLİ Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve belediyede görevli kadın bürokratlar, herkes için kapsayıcı bir eşitlik anlayışına dikkat çekmek amacıyla uluslararası kurum ve kuruluşların işbirliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik başlatılan ‘ChooseTo Challenge’ kampanyasına destek verdi. Başkan Gümrükçü mor kravat, kadın başkan yardımcıları, kadın meclis üyeleri, kadın müdürler ve muhtarlar ise mor şal takıp sol ellerini kaldırarak çektirdikleri toplu fotoğrafla ‘Eşitsizliğe ve cinsiyet temelli önyargılara son. Eşitlik için buradayız” mesajı verdi.

EŞİTLİK VARSA UMUT VAR

Sağlıklı nesiller yetiştirmenin ve ileri medeniyetler seviyesine ulaşmanın toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamakla mümkün olacağını ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, şöyle dedi: “Kadın hakları ve cinsiyet eşitliği mücadelesi tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nde belirtildiği gibi, bir insan hakları mücadelesidir. Bu nedenle, belediye emekçilerimizin çalışma haklarını düzenleyen toplu iş sözleşmesine İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddet konusundaki önleyici maddelerini çalışma koşulu olarak ekledik. Hepimiz düşünce ve eylemlerimizden sorumlu olduğumuzu kendimize hatırlatmalıyız. Kurum içerisinde başlattığımız hak odaklı farkındalık çalışmalarımızı, bundan sonraki süreçte kentin tamamında hak odaklı çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşların işbirliğiyle sürdüreceğiz.”

Avrupa spor kenti Çiğli

MERKEZİ Brüksel’de bulunan Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonda ‘2021 Avrupa Spor Kenti’ ödülünü Türkiye’den kazanan tek ilçe belediyesi olarak büyük bir başarıya imza atan Çiğli Belediyesi, ödülünü online törenle aldı. ‘IRKÇILIĞA HAYIR’ MESAJI Törenin açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Francesco Lupatelli yaptı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden ödül almaya hak kazanan 11 kentin başkanıyla birlikte törene katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sporun birleştirici ruhuna vurgu yaparak, katılımcı belediye başkanlarını ve diğer tüm spor paydaşlarını ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı birlikte hareket etmeye davet etti. Başkan Gümrükçü’nün ‘sporda dostluk ve dürüst oyun’ çağrısına federasyon üyelerinden ve katılımcılardan tam destek geldi. Kazandıkları ödülü Çiğli halkına armağan ettiğini belirten Başkan Utku Gümrükçü, şöyle dedi:

Harmandalı’ya imar müjdesi

SAĞLIKLA VE SPORLA KALIN

“Görevde bulunduğumuz dönem boyunca yaptığımız sportif atılımlar, Avrupa değerleri ve sporun ana hedefi olan dostluk ve dürüst oyun konusundaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesi bizleri mutlu etti. European Capitalsand Cities of Sport Federation’a teşekkür ediyor, bu ödülü desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çiğli halkına armağan ediyorum. Sağlıkla ve sporla kalın.”

E-ruhsat dönemi başladı

VATANDAŞLARIN hizmetlere ulaşabilirliğini kolaylaştırmak için daha önce e-randevu sisteminin hayata geçirildiği Çiğli Belediyesi’nde, ruhsat ve yapı kullanım izni hizmetleri de dijitale taşındı. Uygulamayla mal sahibi vatandaşlar veya kanuni vekilleri ruhsat ya da yapı kullanım izni başvuruları ve süreç takibi işlemlerini belediyeye gitmeden online yapabilecek. Başkan Utku Gümrükçü, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurarak hizmet üretmeye çalıştıklarını vurguladı. İnternetin günlük yaşantımıza sağladığı kolaylıkları vatandaşlara sundukları hizmetlerde kullanmaya başladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçü, “Bunun yanında kağıt israfını engelleyerek ülkemizin yeşil alan kapasitesinin korunmasına katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Veterinerlik hizmetlerinde rekor artış

ÇİĞLİ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kovid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde can dostların barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayata geçirdiği hizmetlerde rekor artışa imza attı. Göreve gelir gelmez bir sokak sakiniyle Hayvan Hakları Sözleşmesi imzalayarak ülkemizde ve dünyada bir ilke imza atan Başkan Utku Gümrükçü, ağır pandemi koşullarında sokak sakinlerinin temel ihtiyaçlarının eksiksiz yerine getirilmesi noktasında sürdürülen çalışmalara öncülük etti. 2018 yılı verilerine göre, yapılan toplam kısırlaştırma tedavisi 860 iken, Başkan Gümrükçü döneminin başlamasıyla bu sayı 2019’da bin 154’e, 2020’de ise bin 613’e çıktı. Yine 2020’de bin 627 sokak sakinine kuduz aşısı yapıldı. 2018’de toplam 8 bin 166 klinik hizmeti verilirken, bu sayı 2019’da yüzde 14’lük artışla 10 bin 963’e, 2020’de ise 12 bin 487’ye yükseltildi.

Deprem ve Zemin Birimi kuruldu

2020 yılında meydana gelen İzmir depremi sonrası kentsel dönüşüm ve hasar tespit çalışmalarına hız verilen Çiğli Belediyesi’nde, mühendis Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde son derece önemli bir adım atıldı. Kentin yapı envanterinin ve dijital arşivin oluşturulması, vatandaşların ve müteahhitlerin depreme karşı bilinçlendirilmesi amacıyla İmar Müdürlüğü tarafından ‘Deprem ve Zemin Birimi’ kuruldu. Birimin çalışmaları sonucunda kent haritasının çıkarılması, acil müdahale ekibinin kurulması, toplanma alanlarının ve barınma binalarının belirlenmesi hedefleniyor. TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR Devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ve kurulan Deprem ve Zemin Birimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, şöyle dedi: “Yaşadığımız üzücü İzmir depremi sonrasında kentleşme anlamında eksiklerimizi bir kez daha gördük. Bu eksiklerin giderilmesi için vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. İlçemiz sınırları içerisinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Sonuçları kaymakamlık ile paylaştık. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Deprem ve Zemin Birimi’ni kurduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı Deprem ve Zemin Birimimizin çalışmaları doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Gerekli tüm tedbirleri alarak, olası bir depreme karşı hazırlıklı olarak vatandaşımızın hizmetinde olacağız.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!