Harika Matematik TIR'ı İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Harika Matematik TIRı İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 12:42

Harika Matematik TIR'ı İzmir'de

Haberin Devamı

MATEMATİĞİN eğlenceli ve yaratıcı dünyasını çocuklarla buluşturan Harika Matematik Sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası B salonunda açıldı. Sergi,  6-10 Mart tarihleri arasında çocukları ağırlayacak.
Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında etkinlikler düzenleyen QNB Finansbank'ın ana sponsorluğunda ve IEG işbirliği ile hayata geçirilen Harika Matematik Sergisi, çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Geçen yıl 10 ili gezen sergi alınan talebin yoğunluğu nedeniyle bu yıl TIR sayısını ikiye çıkartarak, 3 ayda 22 ildeki 35 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Sergi ilkokul 3. sınıf ile ortaokul 3. aralığında eğitim gören çocukları ağırlıyor.
Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlenidiği ve ilköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı'na uygun olan sergi, özel TIR'larla uğradığı tüm şehirlerde yerel yönetimlerin desteğiyle sağlanan mekanlarda kuruluyor. Her ilde birer hafta kalan sergide, çocuklar 'Dans eden geometri', 'Kule yapalım', 'Aynadaki kim' ve 'Dev küp' modülleri ve Da Vinci Learning'in atölyeleri ile matematiği eğlenerek öğreniyor.
MATEMATİĞİ SOMUTLAŞTIRIYORLAR
Serginin Müdürü Elif Toprak, matematiğin soyut halini çocuklara somutlaştırarak anlattıklarını beliterek, "Matematiğin elle tutulur gözle görülür hale gelmesini sağlıyoruz. Buradaki her bir modülle matematiğin farklı bir tarafını çocuğa eğlenerek öğretmeyi amaçlıyoruz. Böylece çocuklar, hepimizin yaşadığı matematik korkusunu yenmiş oluyor. Da Vinci Learning Atölyesi'nde origami yapıyor ve yaptıkları hayvan figürlerini boyayarak birbirinden farklı sanat eserlerine dönüştürüyorlar. Hem matematiği, geometrik şekilleri öğreniyorlar hem de sanat yapıyorlar. Bu eğlenceli ve güzel bir sergiyi, matematikle tanışmış olan her çocuk gezebilir. Ancak asıl hedef  İlkokul 3. sınıf ila ortaokul 3. sınıf arasındaki çocukları ağırlıyoruz" dedi.
HEDEF 35 BİN ÖĞRENCİ
QNB Finansbank Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Çakır, 3 ay içinde 22 şehirde minimum 35 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Geçen yıl 10 ildeki çocuklara ulaştıklarını belirten Çakır, "Okulların yoğun ilgisi nedeniyle TIR sayısını 2'ye çıkardık. Çocuklar matematikle eğlenebileceklerini düşünmüyorlar. Matematiğin korkulmayacak bir şey olduğunu ve analitik düşünmeyi öğretmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!