Halikarnas Balıkçısı 131 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Halikarnas Balıkçısı 131 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 16:43

Bugünkü Bodrum’u Bodrum yapan değerlerin başında gelen ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, 131’inci doğum yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Haberin Devamı

 

UNESCO’YA BAŞVURU
Bodrum Deniz Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan ve Halikarnas Balıkçısı’nın UNESCO tarafından anılmasını sağlamak için yapılan başvuru hakkında detaylı bilgi veren emekli diplomat Metin Erdoğan, “Halikarnas Balıkçısı çok önemli bir şahsiyet. Bodrum’un markası ve Bodrum’u dünyaya tanıtan kişi. Bu çapta bir insanın dünyada mutlaka tanınması lazım” dedi.

 

2023 YILI ATAĞI
UNESCO’nun evrensel kişileri, önemli insanları, dünya kültürüne katkıda bulunmuş şahsiyetleri listesine alarak onlar için anma, kutlama programı ve etkinlikler düzenlerken 50’nci veya 100’üncü ölüm veya doğum yıldönümleri katlarında olması kriterine baktığını söyleyen Erdoğan, “Balıkçı’nın 50’nci ölüm yıldönümü 2023’e denk geliyor” diye konuştu ve ekledi:

Haberin Devamı

DÜNYA MERHABA GÜNÜ
“2023’ün bizim için bir önemi de Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı olması. Biz bu dosyayı başarıyla yürütebilirsek, 2023’te Bodrum’da hem Cumhuriyet’i kutlayacağız, hem de Halikarnas Balıkçısı’nın doğaya olan katkısını ve Bodrum’a verdiği emeklerini uluslararası alanda konuşacağız. Bir diğer arzu ettiğimiz konu da doğumgünü olan 17 Nisan’ı Dünya Merhaba Günü ilan etmek.”

 

CEVAT ŞAKİR ADINA
BODRUM BELGELİĞİ
Başkan Ahmet Aras da Türkkuyusu Caddesi’nde belediyenin karşısında kalan Bodrum’un karakteristik binalarından birini ‘Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği’ olarak çok yakın bir zamanda faaliyete sunacaklarını müjdeledi.

Aras, “Burada Bodrum’la ilgili ezelden ebede bütün basılı, yazılı ve görsel kaynaklar yer alacak. Deniz Özbaş arkadaşımızın derlediği “Halikarnas’a Yolculuk: Can’a Öyküler” kitabımız var. Bunu da çocuklarımızla buluşturacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!