Güzelbahçe 9. Payamlı Bardacık Festivali Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Güzelbahçe 9. Payamlı Bardacık Festivali Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:25

Artık ulusal bazda bir festival organize ettiklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Taze incirin en güzel ve kalitelisi Payamlı Köyü’nde. Tüm İzmirlileri Güzelbahçe’ye bardacık yemeye davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

  

GÜZELBAHÇE Belediyesi, Payamlı Bardacık Festivali’nin bu yıl 9’uncusunu düzenliyor. Güzelbahçe Belediyesi, bu yıl festivali ise 2021 yılında hayatını kaybeden belediyeci, girişimci, demokratik kitle önderi ve halkla ilişkiler uzmanı Sancar Maruflu’nun ismiyle gerçekleştirecek. İki gün sürecek Sancar Maruflu 9. Payamlı Bardacık Festivali, yarın bando gösterisiyle başlayacak. En kaliteli bardacık yarışması yapılacak. Halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Birinci gelen bardacık sahibine tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın verilecek.

Güzelbahçe 9. Payamlı Bardacık Festivali Başlıyor


SEÇKİN BİR JÜRİ
İkinci gün de çocuk atölyeleri, köyün en yaşlısından masallarla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu yıl jüri üyeleri arasında festivale ismi verilen Sancar Maruflunun oğlu, İzmir’i Sevenler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu’da yer alacak. Ayrıca; Has Ajans’ın kurucusu-gazeteci Harun Aygün, Belediye Meclis Üyesi Memet Eren, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kutlu Şeranurla, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kulaç, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Atabay, İzmir Mutfak Kültürü Derneği Kurucu Başkanı Sibel Önbaş, Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Levent Alpat ve sanatçı İlkay Akkaya jüri üyeleri arasında yer alacak.
İZMİR BABA UNUTULMADI
Artık ulusal bazda bir festival organize ettiklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Payamlı köyümüzde 9’uncusunu düzenleyeceğimiz festivale bu yıl aramızda olmayan, İzmir’imizin büyük değeri, ‘İzmir Baba’ Sancar Maruflu’nun ismini vereceğiz. Sancar abi festivalimizin ilk gününden beri hep bizim jüri başkanımızdır. Geçen yıl rahatsızlığından dolayı katılamadı. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz de bu yıl festivale Sancar ağabeyimizin ismini vererek onurlandırmak istedik. Kıymetli bir ağabeyimizdi. Nurlar içinde yatsın. Bu yıl festivalimiz yine insanların ilgi göstereceği bir festival olacak. Taze incirin en güzel ve kalitelisi Payamlı Köyü’nde. Tüm İzmirlileri Güzelbahçe’ye bardacık yemeye davet ediyorum” dedi.
Güzelbahçe 9. Payamlı Bardacık Festivali Başlıyor

 

Haberin Devamı

NADİR YETİŞİYOR
GÜZELBAHÇE Payamlı bardacığı, emsalleri arasında en özel olanı ve kabuğu diğer incirlere göre daha incedir. Çok tatlı ve ballı yapıda olmasından dolayı kabuğu çatlayabilir. Son derece tatlı ve aromatik bir lezzete sahiptir. Hasat zamanı kısadır ve nadir yetişen incirler arasında yer alır.

BARDACIK MI
İNCİR Mİ
İNCİR ve bardacık sevenler hep aynı soruyu sorar. Bardacık mı? İncir mi? İncirin bardacıktan farkını ve ayrı iki meyve olup olmadığını merak ederler. İki meyveyi de farklı aynı meyve gibi karıştırırlar. Bardacık incirin bir alt meyvesi sayılır. Sarı lop dağ inciridir. Bardacık ise daha özel ve kabuğu daha ince özel yerlerde yetişen çok tatlı ve ballı yapıda olan bir meyve türüdür. Bardacık Güzelbahçe’nin Payamlı bölgesinin egzoz gazı olmayan, doğa ile iç içe, tamamen doğal olarak Payamlı Bölgesinin havasında yetiştirilen bardacık türüdür.

Haberin Devamı

 
FESTİVAL PROGRAMI

13 Ağustos Cumartesi/ Payamlı-Güzelbahçe

13.55 Top atışı / Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde
14.00 Açılış
14.05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
14.10 TEMAD Halk Oyunları
14.20 Protokol Konuşmaları
14.45 jüri tanıtım ve yarışma startı
14.50 Protokolün Anı kütüğüne rozet çakması
16.00 Yarışma sonucu / Ödül takdimi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!