Güvenlikli ihracat

Güncelleme Tarihi:

Güvenlikli ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2022 08:43

Karadağ’daki hizmet kalitesini yerleştirdikten sonra başka ülkelere de yatırım yapmayı sürdüreceklerini kaydeden İlker Doğan, bu yıl içinde Batı Afrika ülkelerinde de yeni yatırımlar yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

 

İZMİRLİ ISDS Güvenlik, yurtdışına açıldı. Yurtdışındaki ilk şubesini Karadağ’da açan firma, uluslararası güvenlik pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor. Yabancı firmaların güvenlik hizmetleri için Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirten ISDS Güvenlik Genel Müdürü İlker Doğan, “Dünyanın neresine gidersek gidelim belli başlı güvenlik firmalarının hizmet verdiğini görüyoruz. Çünkü bu sektörün ekonomik katma değeri oldukça büyük. Bu da ilgili firmaların ülkelerine ciddi ihracat artısı oluşturmasına neden oluyor. Bizim de bu alanda yıllardır ortaya koyduğumuz ciddi bir başarı var. Ülkemizin güvenlik sektöründe yetişmiş insan kaynağının ciddi bir potansiyeli ve yurtdışında alıcısı var. ‘Bunu neden biz de yapamayalım’ diyerek harekete geçtik. Bu alandaki yatırımlarla Türkiye’nin döviz kaybeden değil, döviz kazanan bir ülke konumuna gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İLK ADIM KARADAĞ’A
Bu atılımda uluslararası alanda çalışmış deneyimli bir ekibe, gerekli teknolojik donanıma ve bilgiye sahip olmalarının önemli bir fark yarattığını söyleyen Doğan, “Coğrafyayı biliyor, güvenlik araçlarını tanıyor ve bunları daha önceden tecrübe etmiş olmak fark yaratmamızın zeminini hazırladı. Karadağ’ın sahip olduğu gelişme potansiyelini, büyük firmaları ve lojistik değerini düşünerek ilk tercihimizi buradan yana kullandık. Ciddi bir turizm ülkesi olması da bize diğer ülkelere yapacağımız yatırımda güç veriyor. Hali hazırda çok kısa bir sürede 80 personelle bu ülkede birçok markaya güvenlik hizmeti verir hale geldik. Entegre tesis yönetimi ve danışmanlığı alanına yaptığımız yatırımla da burada temizlik hizmetleri de vermeye başlıyor olacağız” diye konuştu.

SIRADA YENİ
ÜLKELER VAR
KARADAĞ’daki hizmet kalitesini yerleştirdikten sonra başka ülkelere de yatırım yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Doğan, 2022 yılı içinde Batı Afrika ülkelerinde de yeni yatırımlar yapacaklarını belirtti. İlker Doğan, şöyle konuştu:
“2022 yılı içinde gemi güvenliği alanındaki yatırımlarımızı büyüterek bu alanda yeni şubeler açmış olacağız. Yılın ilk aylarında Batı Afrika ülkelerinde şubeleşecek ve Hint Okyanusu’nda yol alan gemilere güvenlik hizmeti vermeye başlayacağız. Denizlerimiz sakin, pruvamız net olduktan sonra ekibimizle beraber çalışmalarımızı geliştirerek ülke ekonomimize katkı sağlamayı ve dünyada bilinen bir Türk firması yaratmayı başaracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!