Göz kapağı estetiğiyle genç görünün

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiğiyle genç görünün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2021 12:30

Göz kapaklarının yüzümüzde yaşlı ya da genç görünmemize neden olan unsurların başında geldiğine dikkat çeken Özel İzmir Egepol Hastanesi’nden Opr. Dr. Emrah Mat, göz kapağı estetiğinin bu konuda etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Opr. Dr. Mat, “Göz kapağı estetiği ameliyatı (Blefaroplasti) alt ve üst göz kapaklarındaki fazla kas ve derinin çıkarılmasıyla dokulara destek olan göz çevresinin gerginleştirilmesi işlemidir. Bu cerrahi işlem sırasında kişinin üst göz ya da alt göz kapağında ortaya çıkan deri fazlalıklarının, şişkinliklerin, ciltte görülen sarkma ve torbalanmaların, derin çizgi ve kırışıklıkların düzeltilmesi mümkündür. Göz kapağı estetiği ağrılı bir süreç değildir. Genellikle hızlıca iyileşir. Hastaların uzun süre sosyal hayatından kopmasına gerek yoktur. Ameliyat lokal da yapılsa, sedasyon anestezi altında da yapılsa hasta sağlık değerleri uygun olduğu takdirde aynı gün taburcu olmaktadır” dedi.

BİR ARADA YAPILABİLİYOR

Ameliyattan sonraki süreçlerin de önemli olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Emrah Mat, şunları kaydetti: “Göz kapağı estetiği, ihtiyaç olan hastalarda kaş kaldırma ameliyatı ile kombine olarak da yapılabilir. Kaşların yükseklik veya sarkıklık durumu göz kapağı ameliyatının kalıcı başarısı için çok önemlidir. Kaşlar düşük bir seviyedeyse sadece üst göz kapağı ameliyatı yapılması yeterli olmaz. Kaş kaldırma işlemini göz kapağı ameliyatının iyileşme sürecini uzatmaz. Yapılan her iki uygulama da eş zamanlı olarak iyileşme gösterir ve istenen görünüme ulaşılmasına katkı yapar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!