Göz kapağı estetiğiyle daha genç göz kapakları

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiğiyle daha genç göz kapakları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:23

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, blefaroplasti ameliyatı ve badem göz estetiği olarak bilinen uygulama hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

GÖZ kapağı estetiği ya da blefaroplasti olarak bilinen işlemin göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri iyileştirmeye yönelik olarak yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, “Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir” dedi. “Gözleriniz yüzünüzde en dikkat çeken estetik ünitedir. Bu nedenle göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan değişiklikler tüm yüzünüzün güzelliğine etki etmektedir” diyen Evinç, genetik nedenler, uzun süreli güneşe maruziyet, yaşlanma ve benzeri nedenlerle göz kapaklarında oluşan sarkma ve kırışıklıkların yaşlı ve yorgun görünüme neden olabildiğini ifare ederek, bu durumda blefaroplastinin uygun tedavi alternatifi olduğunu vurguladı. Teknik olarak bu operasyonda göz kapaklarının cilt, kas ve yağ yastıkçıklarındaki fazlalıkların alındığını ve bu şekilde daha genç ve canlı bir görünüm elde edildiğini kaydeden Evinç, “Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir. Operasyon öncesi değerlendirmede kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, göz yaşı problemleri ve başka hastalıklar dikkate alınmalıdır. Bu nedenle operasyon öncesi verdiğiniz bilgiler hekiminiz için çok değerlidir” diye konuştu. Operasyonun lokal anestezi altında yaklaşık 1 saat içinde gerçekleştirildiğini söyleyen Evinç, “Operasyon sonrası göz çevresinde ödem, şişlik, morluk, göz yaşarması gibi şikayetler tamamen normaldir. Bu şikayetlerin büyük bir kısmı on gün içerisinde düzelmektedir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BADEM GÖZ ESTETİĞİ

Yakın zamanda popülerleşen badem göz estetiği hakkında da bilgiler veren Evinç, şunları söyledi: “Lateral kantus olarak adlandırılan, gözün dış köşesinin cerrahi tekniklerle yukarıya taşınması işlemidir. Bu uygulama ile kişinin bakışları daha genç ve dinamik hale getirilebilmektedir. Lateral kantoplasti ya da badem göz estetiği ameliyatı, standart göz kapağı estetiği ameliyatlarının bir parçası olarak yapılabildiği gibi tek başına da yapılabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!