GESTAŞ gücüne güç katıyor

Güncelleme Tarihi:

GESTAŞ gücüne güç katıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 12:53

ÇANAKKALE Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi GESTAŞ, 2021’de gemi alımıyla başladı.

Haberin Devamı

Filoda kiralık olarak hizmet veren Avşa Adası gemisi, satın alınarak şirket envanterine dahil oldu. Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi şirketi GESTAŞ, 2020’de de 3’ü filosunda kiralık olarak bulunan 6 gemi satın almıştı. “İl Genel Meclisi borçlanma yetkisi verseydi 6 değil, 10 gemi almak istiyorduk” diyen Genel Müdür Mahir Sevinç, “Satın aldığımız gemilerle sayımız 13’e çıktı. 8 tanede kiralık gemimiz var” dedi.

GESTAŞ gücüne güç katıyor

GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Göreve geldiği 2020’den itibaren şirketin sahibi olduğu gemi sayısını artırma hedefinde olduklarını belirterek Sevinç, “Şirketimizin kazançlarının çoğu gemi kiralarına gidiyordu. Şirketimizin acilen kendi gemilerine sahip olması gerekiyordu. Bu durumu, nasıl yapılabileceğini yönetim kurulumuza sunduk, onların da desteğiyle bu işi başlattık. Gemi satın alma kararlarını verirken iki metot üzerinde durduk. Bunlardan biri finansal havuzumuzdaki ciromuzu, karımızı içeride tutmak, giderimizi azaltmaktı. İkincisi ise finansal havuzumuzdaki ciromuzu artıracak adımlardı. 2020 içerisinde 6 gemiyi kendi öz kaynaklarımızla satın aldık. Son olarak da 11 yıldır şirketimizde kiralık olarak hizmet veren Avşa Adası gemisi de yine kendi kaynaklarımızla, borçlanmadan şirketimiz envanterine katıldı. Göreve başlarken önümüze hedef olarak koyduklarımızı bir bir gerçekleştiriyoruz ve 550 bin Çanakkalelinin şirketi olan GESTAŞ’ı güçlü bir şirket konumuna getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GESTAŞ gücüne güç katıyor

YENİ VİZYONA UYGUN ADIMLAR

Mahir Sevinç, “Filomuzdaki kendimize ait gemi sayısını arttırarak, ekonomik bir büyüme hamlesi içerisindeyiz. 2020 yılı başından bu yana oluşturduğumuz yeni şirket vizyonu oluşturduk. 2021 yaz sezonu öncesinde filomuzdaki gemileri planlı bakım/ tutum süreci için sırasıyla tersaneye aldık. Planlı bakımların dışında hem personelin hem de yolcuların, emniyetli ve konforlu yolculuğunu ön planda tutan yeniliklere ağırlık veriyoruz. Özellikle yolcuların, gemi üzerinde sıklıkla bulunduğu alanlarda, yolcuların beklentileri düşünülerek yenilikler gerçekleştirdik. Oturulan koltuktan daha iyi bir manzara görüşü sağlayan salon camlarına kadar en ince detayına kadar birçok alan yenileniyor. Şirket, özellikle filo dışından satın alarak filosuna kattığı gemileri adeta baştan aşağı yeniliyor. Özellikle yolcuların, sefer boyunca en çok zaman geçirdiği yer olan, yolcu salonuna çok özel dokunuşlar gerçekleştiriliyor. Yapılan sac işçiliğiyle de gemiler, ilk inşa edildiği gün kadar güvenli hale getiriliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!