Gençler için doğaya dönüş

Güncelleme Tarihi:

Gençler için doğaya dönüş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2026 03:42

İzmir’de öğrencileri bağımlılıktan uzaklaştırıp üretimin değerini öğretmeyi amaçlayan “Kemalpaşa Tarım ve Doğal Yaşam Köyü” törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’nın “Bağımlılıkla Mücadelede Sanayi Elçileri” projesi kapsamında hayata geçirilen Kemalpaşa Tarım ve Doğal Yaşam Köyü’nün açılışına katılan İzmir Valisi Süleyman Elban, şehirleşme ve yeni hayatın getirdiği yaşam tarzının insanları ve özellikle gençleri doğadan ve doğallıktan uzaklaştırdığını belirterek, açılan merkezin çocuklarımızı doğayla tekrar buluşturmaya, tanıştırmaya ve onların streslerini almaya, psikolojik olarak da rahatlatmaya yarayacak bir yer olacağını söyledi. Toprakla buluşan her fidenin, gençlerin umutlarını temsil ettiğini kaydeden Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özken ise gençlerin birçok farklı tehditle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bağımlılıklar, sosyal izolasyon, amaçsızlık ve gelecek kaygısının en önemli sorunlar arasında yer aldığını kaydeden Özken, “Burada gençlerimiz sadece fide dikmeyecek, sabretmeyi, emeği, üretmenin değerini, doğaya saygıyı ve geleceğe dair umutlarını büyütecek” dedi.

Haberin Devamı

Gençler için doğaya dönüş

BEŞ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİLİYOR

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ve Yeşilay İzmir Şube Müdürü Ömer Yahşi, gençler için madde, tütün, alkol, kumar ve teknoloji olmak üzere beş bağımlılık bulunduğunu söyledi. Yahşi, “Öğrencilerimizi tehdit eden teknoloji bağımlılığıyla alakalı mücadele edilebilecek bir alan varsa, o da bu tarz projelerin hayata geçirilmesidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!