Genç yönetmene yeni ödül

Güncelleme Tarihi:

Genç yönetmene yeni ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 10:25

Genç yönetmene yeni ödül

Haberin Devamı

YAŞAR Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nden mezun olan ve üniversitenin Medya Merkezi'nde video tasarımcısı olarak görev yapan Ece Kınacı, son filmi 'Rüyamda Ölü Gördüm' ile 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'nde deneysel  dalda birincilik ödülünü kazandı.

Genç yönetmen Ece Kınacı, daha eğitimini sürdürürken kazanmaya başladığı başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi'nde video tasarımcısı olarak görev yapan Ece Kınacı, son filmi 'Rüyamda Ölü Gördüm' ile 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'ne katıldı. Kınacı, festivalde deneysel  dalda birinci secildi. 102 ülkeden bin 797 film katıldığı ve jüri tarafından 40 kısa filmin finale seçildiği festivalde başarı kazanan Kınacı, geçen yıl da aynı kategoride 'Seabird' filmi ile birincilik ödülüne layık görülmüştü. Ece Kınacı, aynı filmiyle geçen eylül ayında da Mersin Erdemli Belediyesi ve Mersin Sinema Derneği ortaklığında düzenlenen, 306 filmin başvurduğu Kızkalesi Film Festivali'nde deneysel dalda birincilik ödülünü kazanmıştı.

ŞİDDETE SESSİZ KALANLARIN HİKAYESİ

Mersin’in Anamur ilçesinde çekilen filmin, senaryo, çekim, kurgu gibi bütün yapım aşamalarında kendisinin yer aldığını ve filmin temasını anlatan Kınacı, "Şiddet ve acının seyirlik bir malzemeye dönüştüğü, robotlaşan, sömürülen, tüketim nesnesi haline gelen bu yaşadığımız yüzyılda; kendini uyanık sananların, yalandan örülmüş bir fanus içinde hep üç maymunu oynayarak yaşayanların hikayesini anlatmak istedim" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini sürdüren Kınacı’nın filmi, ulusal ve uluslararası festivallerde yolculuğuna devam ediyor.

11. ÖDÜLÜ OLDU

Daha öğrenciyken Altay Orhan ile birlikte çektikleri ve büyük kente göçle gelen 5 kadının hikayesini anlattıkları 'Tepedeki 5 Kadın' TRT Belgesel Ödülleri'nde özel ödül, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği 'Sığınmacı, misafir, komşu' temalı kısa film yarışmasında küçük yaşta göçle İzmir’e gelen Diyarbakırlı bir kadın ile Suriyeli sığınmacı komşusunun hikayesini anlatan ‘Komşu’ adlı kısa filmiyle birinci olan, Tuz Gölünden Tuz Çölüne isimli filmleriyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve NTV’nin birlikte düzenledikleri Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması'nda mansiyon kazanan Kınacı, son 3 yılda toplamda 11 ödül kazandı. Genç yönetmen, deneysel ve belgesel film çekmeyi sürdüreceğini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!