Gelinliğe uygun ayakkabı seçimi

Güncelleme Tarihi:

Gelinliğe uygun ayakkabı seçimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 11:51

Gelinliğe uygun ayakkabı seçimi

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Talay, gelinlerin ayakkabı tercihinde ayak yapısının, seremoninin yapılacağı mekân ve mevsimin etkili olduğunu belirtti.
Kıyafeti tamamlayan en önemli unsur olan ayakkabı seçimi, çoğu zaman karasızlık kaynağına dönüşüyor. Düğün arifesinde olan gelinler için ise şıklığın yanı sıra rahatlık da olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İEÜ Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Talay, gelinlerin ayakkabı tercihinde ayak yapısının, seremoninin yapılacağı mekân ve mevsimin etkili olduğunu belirtti. Gelin adaylarına alışveriş yapmadan önce tavsiyelerde bulunan Talay, "Ayakkabının kişiye rahatlık ve konfor sağlaması tasarımda öncelik taşır. Ayakkabıyı özel kılan malzemesidir. Sten ve süet, kapalı mekânlar için uygundur. Kır düğünlerinde kumaş hissi veren ince ve yumuşak deriler daha uygun olacaktır. Salon düğünleri için pek çok ökçe uygun olabilir ama kır düğünleri için özel ökçeler seçilmelidir, sivri topuktan uzak durulmalıdır. Çok işlemeli ve gösterişli gelinlikler için daha sade dokular seçmek abartının önüne geçecektir. Renkli bir ayakkabı seçildiyse, gelinliğin çok işlemeli ve abartılı bir modelde olmaması gerekiyor. Gelin çiçeğinde muhakkak ayakkabının rengiyle uyumlu tonlar bulunmalı hatta makyajda da bu tonlar tercih edilmeli" dedi.
Ayakkabının kıyafetin tamamlayıcı unsuru olduğuna dikkat çeken Talay, kot ve tişörtten oluşan sade bir giyimin seçilen ayakkabıyla birlikte çok şık kıyafete dönüşebildiğini söyledi. Talay, ayakkabı seçiminin ayak sağlığını etkileyen en önemli unsur olduğunu, kimi zaman iki saatliğine kimi zaman tam gün boyunca giyildiğini aktardı.
DAMATLARA DA ÖZEL AYAKKABI VAR
Damatlar için de özel ayakkabı üretildiğini, gelinin yüksek ökçeli bir ayakkabı seçimine karşı damadın gelinden kısa kalabildiğini anlatan Talay, özel bir teknikle üretilen ayakkabılarla damadın boyunun 8 santim uzatılabildiğini ifade etti.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!