Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2021 14:07

İğne-iplikle büyüyen ve çok küçük yaşlarında ‘tasarımcı’ olmayı kafasına koyan Pınar Bent, son moda gelinlikler, abiye, kına-nişan ve tesettür tasarımıyla ününü yurtdışına taşıdı.

Haberin Devamı

‘MODA dünyasının kraliçesi’ unvanına sahip olan ünlü tasarımcı Pınar Bent, modaya olan tutkusunu ilkokul çağlarındayken terzi olan anneannesinden aldı ve onun verdiği ilhamla moda serüvenine başladı. Şimdilerde tesettür gelinlik, abiye, kına, gelinlik ve nişan-kına gibi koleksiyon seçenekleri ve kişiye özel haute couture çalışmalarıyla her zevke ve tarza hitap eden tasarımcı, ‘Pınar Bent Haute Coture’ markasıyla yalnızca yurtiçinde değil yurtdışında da büyük bir üne kavuştu. Pınar Bent’in ilham verici, moda odaklı vizyonuyla zamansız zarafetini buluşturan son moda gelinlikleri ve yaptığı tesettür tasarımları hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok defilede sergilendi ve bu tasarımlarıyla da sayısız ödülün sahibi oldu. Türkiye’de olduğu kadar Arap dünyasında da yoğun bir ilgi ve beğeni gören Bent, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde markalaşmayı hedeflediğini ve güzel projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

MODAYLA BÜYÜDÜ

İğne ve iplikle anneannesi sayesinde tanışan İzmirli Pınar Bent, lise eğitimini İzmir Kız Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü’nde aldı. Liseyi dereceyle bitiren Bent, kariyerini planlamaya daha küçük yaşlarda başladı. “Hiçbir zaman aklımda başka bir kariyer alternatifi olmadı ve bu anlamda ailem açısından, beni anladıkları, destekledikleri için çok şanslıydım” diyen Bent, modaya olan yoğun ilgisini ve çizim yeteneği olduğunu gören ailesinin de desteği ve yönlendirmesiyle tasarımcı olma yolundaki macerasının başladığını söyledi. Liseyi bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nde okumaya hak kazanan Pınar Bent, üniversite eğitimi için İzmir’den modanın başkenti İstanbul’a yerleşti. Eğitiminin ardından önemli birçok modaevinde çalışarak sektörde deneyim kazanan Bent, kendi gelinlik ve abiye tasarımlarını hayata geçirdiği ilk modaevini ise 1999 yılında Fatih’te açtı. Ardından Levent ve Nişantaşı şubelerini hayata geçiren Bent, büyük bir azim ve disiplinle çalışarak, kısa sürede kendi markası ‘Pınar Bent Haute Coture’ü yarattı. Kişilere en çok yakışacak rengi ve kumaşı en doğru şekilde tespit ederek tasarımlarına yansıtan Pınar Bent, her zaman müşterisinin hayalini gerçekleştirme misyonuyla hareket ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

DÜNYA GENELİNDE TÜRKİYE 1 NUMARA

PINAR Bent, kumaş ve moda tutkusunun peşinden giderek 10 yıldan fazla bir süredir tasarımlarıyla Türkiye’yi dünyanın dörtbir yanında temsil ediyor. Avrupa ve Arap ülkelerinde çeşitli fuarlarda ve etkinliklerde yer alan Bent, birçok ünlü ismi de giydiriyor. Gerçekleştirdiği defilelerle ve yarattığı tasarımlalarla uluslararası arenada büyük beğeni toplayan Pınar Bent, bayilikler vermeye başlamasının ardından, dijital dünyadaki gelişmelere de kayıtsız kalmayarak, markasını Trendyol’a taşıdı.

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

GENİŞ KİTLELERE ULAŞTI

Haberin Devamı

Bu platform üzerinden günlük kıyafet satışı gerçekleştiren Bent, böylece zarif tasarımlarını her bütçe ve zevke ulaştırarak, adını daha geniş kitlelere duyurmayı başardı. Sürekli bir gelişim ve değişim içerisinde kendine özgü bir imzayla ilerliyor olmanın markasına değer kattığını ve bu değerin hem ülke tanıtımı hem de ekonomiye döngü sağlayacak noktaya ulaşmasının çok gurur verici olduğunu ifade eden Bent, bugüne kadar katıldığı fuarlarda ve uluslararası moda şovlarından edindiği izlenimleri paylaşırken, şöyle dedi: “Dünya genelinde sektörümüz açısından Türkiye çok başarılı. Kullanılan dantellerle, kumaşlarla, işçilikle ve modellerle, iddialı olacak belki ama, Türkiye 1 numara diyebilirim.”

Haberin Devamı

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

HER GELİNİN HİKAYESİ VAR

“KADININ taşıdığı giysi, onun stilinin bir yansıması. Dolayısıyla enine-boyuna, en ufak boncuk, nakış ya da düğme dahil, en ince ayrıntısına kadar düşünmek önem taşıyor. Kadın, düğün günü benzersiz görünümünü ve üzerinde taşıdığı giysiyle yaşadığı özel hissiyatı, bu anlaşılması güç detaylara borçlu” diyen ve her tasarımında mükemmeliyeti elde etmek istediğini kaydeden tasarımcı Pınar Bent, özenle çalışmanın bugün haklı gururunu yaşadığını söyledi. Bent, şöyle devam etti:

Gelinlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

NELERE DİKKAT EDİYOR?

“Her gelinin bir hikayesi var. Düğün mekanı, gelinlik seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken etkenlerden biri. Mesela düz kesim, bohem ya da Helen model bir gelinliği otel düğününde giyersen, istediğin etkiyi yakalayamayabilirsin. Öncelikli olarak mekan, organizasyon, süsleme gibi detayların da gelinlik ile örtüşmesi gerekiyor. Görkemli bir otel düğünü olacaksa, yine o gecenin görkemine uygun şıklıkta, balık modeller veya boncuk ve taş işlemeli ya da kabarık kasnak tarzındaki gelinlikler tercih edilebilir. Elbette gelinlerimizin hayalleri de çok önemli. Gelin adayının gelinliğini seçerken, kendisi gibi olabileceği, benliğini besleyecek bir tasarım giymesi bizim için değerli. Sonrasında vücut tipi ve proporsiyonuna uygun bir gelinlik tasarlıyoruz. Bizim için gelinlikteki en önemli detaylardan biri de kaliteli ve özel model çıkarmaktır.”

Haberin Devamı

GEZİP KEŞFETMEK, FARKLI DÜNYALARA KAPI ARALIYOR

KOVİD-19 pandemisinden önce seyahat etmeyi çok sevdiğini ifade eden Pınar Bent, ‘Gezmenin, keşfetmenin insana hep farklı fikir dünyalarının kapılarını araladığını’, özellikle moda fuarlarını büyük bir ilgiyle takip ettiğini söyledi. Sadece Türkiye’de değil dünyada da farklı satış kanallarından müşterileriyle iletişim halinde olduğu için, üretimden pazarlamaya, kreatif direktörlükten tasarıma kadar hemen her alanda kendini beslemesi ve geliştirmesi gerektiğini düşününen Bent, şöyle konuştu: “Bir tasarımcı olarak fazlasıyla yaratıcı bir bakış açısına sahip olmak, ilham almak ve farklı şeylerden beslenmek şart. Boş kaldığım zamanlarda, şehirlerden, renklerden, müzikten, kısacası yaratıcı her şeyden ilham alarak çizimler gerçekleştirmeyi çok seviyorum.” Gençlere de tavsiyelerde bulunan Bent, “Her ne meslek olursa olsun, sevdiğiniz işi yapmalısınız. Başarıya ulaşmak için disiplinli, düzenli ve prensiple çalışmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!