Geleceğin iç mimarlarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin iç mimarlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:05

Geleceğin iç mimarlarına ödül

Haberin Devamı

İZMİR Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu, 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, Ofis Mobilyaları Lisans Öğrencisi Kategorisinde Kastamonu Entegre Altın Ödülü'ne layık görüldü.
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin işbirliği ile düzenlenen 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmasında bu yıl, bin 171 tasarım yarıştı. Geleceğin tasarımcılarını yaratıcı çözümlere teşvik etmek amacıyla yapılan yarışmaya, akademisyenler ve profesyonellerin yanı sıra lisans, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Başarılı projelerin ödüllendirildiği yarışmada, İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu da, Ofis Mobilyaları Lisans Öğrencisi Kategorisi'nde Kastamonu Entegre Altın Ödülü'nü kazandı. Yarışma için el çizimi ve dijital çizimi bir arada yapabilecek bir masa projesi tasarladıklarını söyleyen İzmir Üniversitesi öğrencileri, projelerini şu sözlerle anlattı:
“Masamızı tasarlarken, sürekli masa başında oturup çizim yapması gereken insanların sorunlarından yola çıktık. Bu kapsamda eğimli çizim masasının alt bölümünü depolama, üst bölümünü ise raylı bir mekanizma olarak tasarladık. Böylece kullanıcılar, çizim için gereken malzemelerine, masadan kalkmalarına gerek kalmadan çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecek."
Mobilya sektörünün gelişimine ışık tutacak değişik tasarımların yer aldığı yarışmadan ödül alarak dönmekten büyük gurur duyduklarını dile getiren Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu, iç mimarlık alanındaki yaratıcı projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!