Geleceğe atılan imza

Güncelleme Tarihi:

Geleceğe atılan imza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 18:17

Bodrum özelinde ve Muğla genelinde ‘Sosyal Girişimcilik’, ‘Vatandaş Karnesi’, ‘Gıda Girişimciliği’, ‘Bodrum İhtiyaç Haritası’ ve ‘Bodrum Sosyal Fonu’ programlarıyla sosyal-ekonomik kalkınmaya katkı sunması hedeflenen işbirliği protokolünün imza töreni Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Bodrum Belediyesi ve IDEMA Uluslararası Kalkınma Yönetimi Danışmanlığı arasında gerçekleşen imza törenine Başkan Ahmet Aras, IDEMA/İhtiyaç Haritası Kurucu Ortakları Mert Fırat ile Ali Ercan Özgür, INOGAAR Koop Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Itır Erhart, Universal Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyirmidokuz katıldı.

Haberin Devamı


İHTİYAÇLAR DEĞİŞTİ
Bodrum’da yerleşik nüfusun artmasıyla birlikte ihtiyaçların değiştiğini anlayabildiklerini söyleyen Başkan Aras, “Önceleri ihtiyaç rahat bir uykuydu, denize girmekti, eğlenceydi. Ancak şu anda eğitim alanlarına, sosyal alanlara, kültür merkezlerine, çocuklara ve gençlere yönelik projelere de ihtiyaç var. Bu değişimi yönetmemiz lazım ve bu bir gereklilik. Belediye başkanının burada bir katalizörlük görevi var. Burada doğru olan bütün inisiyatifleri bir araya getirecek ve bu işin olmasını sağlayacak. Bodrum’un temel ihtiyaçlarına çözümler ararken bir yandan da bu projeleri hayata geçirebilecek işbirliklerini ortaya koymamız lazım” dedi.

BİR PARÇASI OLALIM
İhtiyaç haritasının ihtiyaç sahiplerinin ve destekçilerin hayalleriyle sınırlı olduğunu belirten IDEMA/İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Fırat da, “Artık değişen bir dünya var. O dünyanın içinde insanların anlam arayışları var. İhtiyaç haritası, katılımcının gereksinimlerini anlayacak, kavrayacak ve bu anlamda misyonunu genişletecek bir vizyonla geliyor Bodrum’a. Biz genelde kurulamamış sistemlerin ya da kurulmuş ya da iyi sürdürülememiş sistemlerin acısını çekiyoruz. Ama burada kurulmuş ve iyi giden bir sistem var. Bunun daha da iyiye gitmesi ve daha sonraki yıllarda bu anlamlı katkının gelişimin bir parçası olmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!