Başkan Arda koltuğu çocuklara devretti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Arda koltuğu çocuklara devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2019 14:49

GAZİEMİR Belediye Başkanı Halil Arda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 3 çocuğa bıraktı.

Haberin Devamı

 

Başkan Halil Arda, Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı kapsamında makamını, Sabiha Gökçen İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri, Nilsu Sevinç, Zeynep Demirhan ve Esat Aktaş’a bıraktı. Başkanlık koltuğuna çocuklardan önce Zeynep Demirhan oturdu. Başkan Arda, Demirhan’a, "Başkan olmak nasıl bir duygu" diye sordu. Başkan Arda’nın sorusuna yanıt veren ve yapacaklarını anlatan Zeynep Demirhan, "Başkan olmak çok güzel bir duygu. Yeni nesil oyun parkları yapacağım. Yeşil alanları çoğaltacağım. Bisiklet yolları yapacağım, insanları çevreyi koruma konusunda daha duyarlı olmaya yöneltecek etkinlikler ve eğitimler düzenleyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra başkanlık koltuğuna çocuklardan Nilsu Sevinç oturdu. Nilsu Sevinç, başkan olarak Gaziemir’de çocuklara ve gençlere yönelik yüzme kurslarının sayısını arttıracağını, temiz bir çevre için çalışacağını, geri dönüşüme önem vereceğini, oyun alanlarının çim olmasını sağlayacağını ve sokak hayvanlarına barınak yapacağını söyledi.

Koltuğa son oturan öğrenci ise yine aynı okulda okuyan Esat Aktaş oldu. Küçük başkan Esat Aktaş, Gaziemir’i marka kent yapacağını belirterek, çocukların en az bir müzik enstrümanı çalması için kurslar düzenleyeceğini, bisiklet yolları yapacağını, okullardaki etüt kurslarının sayısını arttıracağını, Gaziemir’e daha fazla ağaç dikeceğini söyledi.

BAŞKAN ARDA’DAN ‘ÇOK ÇALIŞIN' MESAJI

Koltuğunu bir günlüğüne çocuklara emanet eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geleceğin büyüklerine güvendiğini belirterek, "Gaziemir’i en iyi şekilde yöneteceğinize eminim. İnşallah büyüyünce siz de başarılı belediye başkanı, milletvekili, cumhurbaşkanı olursunuz. Mesajlarınızı not aldık. Bize çok güzel fikirler verdiniz. Sizin daha iyi koşullarda yaşamanız için biz de üzerimize düşeni yapıp çok çalışacağız. Lütfen siz de öncelikle derslerinize çok iyi çalışın. Okullarınızda başarılı olun, ardından kentimizi ve ülkemizi yönetin. Size güvenim sonsuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUK BAŞKANLARA ‘NUTUK’ ARMAĞAN ETTİ

Çocuklarla bir süre sohbet eden ve fotoğraf çektiren Başkan Halil Arda, onlara Atatürk’ün Nutuk kitabını armağan etti. Başkan Arda, "Lütfen bunları okuyun. Özellikle Atamızın Nutuk kitabını başucu kitabı yapın. Tekrar tekrar okuyun" önerisinde bulundu.

KUTLAMALARA KATILDI

Makamında çocukları kabulünden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Abdullah Arda Meydanı’nda geçen Başkan Arda, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Buradan Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu’na giden Başkanı Halil Arda, çocukların birbirinden güzel halkoyunları temsillerini izledi. Başkan Arda, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman ile birlikte düzenlenen şiir, kompozisyon ve canlı performans yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!