Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:46

22 yıldır İzmir Alsancak’ta hasta kabuleden Özel İzmir GaziHastanesi’nin EvdeSağlık Birimi, hastakabulüne başladı.Evde Sağlık BirimiTıbbi Direktörü AileHekimliği Uzmanı Dr.İbrahim Sivrikaya,evde sağlık birimihakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE pandemi döneminde evde sağlık hizmetlerine olan ihtiyacın arttığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. İbrahim Sivrikaya, hastaneye gidemeyen kronik hastaların, evde sağlık hizmetlerine yöneldiğini, bu nedenle gerek kamu gerekse özel sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler yaşandığını açıkladı.

YAŞLI BAKIMINA DESTEK

Evde sağlık uygulamalarının başlangıçta yaşlılık döneminde ortaya çıkan bazı bakım sorunlarının giderilmesine odaklandığını söyleyen Dr. Sivrikaya, toplumda ‘yatak yaraları’ olarak bilinen bası ülserlerinin öncelikli bakım sorunları arasında yer aldığını belirtti. Hastaya çoğu zaman bir aile bireyi ya da sağlık eğitimi olmayan kişilerin bakım vermekte olduğunu, bu kişilere mutlaka eğitim verilmesi gerektiğini belirten Sivrikaya, alzheimer, kalp hastası, böbrek hastası ya da KOAH hastasında farklı eğitimler gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

“Hastanede alabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini evinizde alabilirsiniz” diyen Sivrikaya, şöyle devam etti: “Uzman hekim evinize gelir. Sizi muayene eder. Gerekliyse röntgen, ultrason, EKG, EKO çekimi gibi tetkikleri yapar. Kan tahlili için kanınızı alır. İdrar veya gaytanızı alır. Bu ekip aynı zamanda hastanedeki diğer uzman hekimlerle de görüşür ve gerekli tıbbi tedavi planlamalarını yapar. Böylece siz evinizden çıkmadan evinize gelen doktor ve sağlık ekibi gerekli tedavinizi gerçekleştirmiş olur.” Giyilebilir sağlık teknolojileri sayesinde ateş, nabız, solunum, tansiyon, kan şekeri ve oksijen saturasyonunu cep telefonu veya bilgisayar ile takip edebildiklerine dikkat çeken Sivrikaya, evde sağlık hizmetinin sadece yaşlılara verilen bir hizmet olmadığını hatırlattı. Sivrikaya, hamilelerin evde ultrasonografiyle izlenebileceğini, bebek aşılarının evde yapılabileceğini, çocuk ya da yetişkin her türlü hastanın evde muayene edilebileceğini belirtti.

Sivrikaya, “Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi tarafından uzman doktor muayenesi, fizik tedavi hizmetleri, hemşirelik hizmetleri, check-up, PCR testi, ultrason ve röntgen, glutatyon ve C vitamini tedavileri, yara bakımı, enjeksiyon, serum takma, uyku testi, ağrı tedavileri, laboratuvar hizmetleri, refakat ve ulaşım hizmetleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü sağlık hizmeti verilmektedir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!