Gazeteciler Cumhuriyet'e pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler Cumhuriyete pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 10:50

Gazeteciler Cumhuriyet'e pedal çevirdi

Haberin Devamı

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Karşıyaka Belediyesi iş birliğiyle, 'Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor' etkinliği gerçekleştirdi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İGC Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Sayman Sadık Pala, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Erek, İGC üyeleri ve İzmirli bisiklet grupları katıldı. Bostanlı İskelesi'nde saat 11.00'de başlayıp Karşıyaka Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünde son bulan etkinlik sırasında, Karşıyakalılar, Misket Dikmen, Hüseyin Mutlu Akpınar ve bisiklet grubunu alkışlarla selamladı. Bostanlı İskelesi'nden yola çıkan bisikletli grup, yaklaşık yarım saatlik bir parkurun ardından Karşıyaka Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'na vardı.

Anıtta yapılan törende konuşan Misket Dikmen, "Kırmızı- beyaz bir nehir gibi Bostanlı İskelesi'nden aktık, büyük bir coşkuyla buraya ulaştık. Türk ulusunun en büyük kazanımlarından en birincisidir Cumhuriyet. Bizim o kazanımları, Cumhuriyet'in tüm değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza kadar götürmeye armağan ettiğimiz bir varlığımız ve sözümüz var. Bu sözü sonsuza dek tutacağız, asla umutsuzluğa kapılmadan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar aynı coşkuyla kutlayacağız. Etkinliğimize destek veren bisiklet kulüplerine ve Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Akbulut'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Hüseyin Mutlu Akpınar da coşkuyla geçen bisiklet etkinliğinin İzmir'in farkı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin tüm dağlarında İzmir'in çiçeklerini açtıracağız. Türkiye Cumhuriyeti kanla kuruldu, ama Türkiye Cumhuriyeti bir kan cumhuriyeti değildir. Bir kültür cumhuriyetidir. Bu kültür Cumhuriyeti'nde kadınıyla erkeğiyle hep beraber özgürce yaşayabiliyoruz. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz" dedi.

İzmirli bisiklet grupları, törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'na doğru yola çıktı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!