Yenilenen muhtarlık binası ve önüne yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen muhtarlık binası ve önüne yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 12:44

Yenilenen muhtarlık binası ve önüne yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesine bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi'nin imece usulü yenilen muhtarlık binası ile önüne yatırılan Atatürk büstü törenle açıldı. Açılışı protokol üyeleri, mahallenin en yaşlı isimlerinden olan 98 yaşındaki Mustafa Dal ile yaptı.

Babası da  aynı mahallenin eski muhtarlarından olan Cihat Gerihan, şoför olarak çalıştığı Foça Kaymakamlığı'ndan emekli olmasının ardından girdiği 31 Mart 2019 seçimlerinde muhtar seçildi. Gerihan, seçildiği günden itibaren mahallesinde oluşturduğu gruplarla, yapılması gereken işlerin önemli bölümünü imece usulü çözmeye başladı. Gerihan, eskimiş muhtarlık binasını Foça Belediyesi'nin desteğiyle yenilerken, önüne ise Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı 'nın yapımını üstlendiği Atatürk büstünü yerleştirdi. Yeni muhtarlık binası ve önündeki Atatürk büstünün açılışı için dün (pazartesi) düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Binanın ve büstün açılışını protokol üyeleri ile birlikte mahallenin en yaşlı isimlerinden olan 98 yaşındaki Mustafa Dal yaptı.

Muhtar Cihat Gerihan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Reha Necla Eğitim ve Yaşlıevi Başkanı Ali Haydar Çelebi ve yapımda imece usulü çalışarak destek veren  mahalle halkına teşekkür etti. Cihat Gerihan, "Şimdi mahalleye dönüştürülen köylerimizde eski dayanışma usulleriyle bir çok şeyi halledebileceğimizi ispatladık. Bundan sonra da el birliğiyle, güç birliğiyle mahallemize değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

Seyfi  GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!