FETÖ'nün 'entelektüel' yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün entelektüel yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 14:12

FETÖ'nün 'entelektüel' yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

Haberin Devamı

Mehmet GÜNEY/İZMİR, (DHA)- İZMİR merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'entelektüel' ve Gürcistan yapılanmalarına yönelik operasyonda, 18 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgütün entelektüel ve Gürcistan yapılanmalarına yönelik soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda 41 şüpheliden 18’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından yargılanan ve komedyen Atalay Demirci'yle birlikte, Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e özel tiyatro gösterisi yapan Ömer Pekin'in de bulunduğu öğrenildi.
İstanbul'da yakalanan Pekin'in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve FETÖ'nün 'entelektüel tiyatrocular imamı' olduğu belirtildi. Firari diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!