FETÖ mağduru Uzunkaya, İzmir'de verilen mücadeleyi anlattı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ mağduru Uzunkaya, İzmirde verilen mücadeleyi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 09:57

FETÖ kumpası sonucu, 7 yıl önce Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğu sırada bir ihbar mektubuyla başlayan soruşturma sonunda önce mahkum olan, ikinci yargılamada beraat eden İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, FETÖ/PDY mücadelesini sadece operasyonlarla sınırlı tutmuyor. Uzunkaya, ziyaret ettiği okullardaki gençlere başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine yönelik eğitim seminerleri vermeye başladı. Uzunkaya, ömrünün sonuna kadar hain örgüte karşı mücadele edeceğini söyledi.

Haberin Devamı


İzmir'e 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014 yılının Şubat ayında Emniyet Müdürü olarak atanan Celal Uzunkaya, o tarihten itibaren FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonları en etkili yürüten ekibin başında yeraldı. Kendisi de FETÖ kumpası mağduru olan Celal Uzunkaya, darbe girişimi öncesinde, yasadışı dinleme yapan ve kamuoyunda askeri casusluk olarak bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyonun başında bulundu.


BYLOCK VE GİZLİ MUHASEBE KAYITLARINA ULAŞTI
Ardından son günlerin en çok tartışma konusu durumundaki FETÖ üyelerinin haberleşme sistemi By lock ile yine para akışını gösteren gizli muhasebe kayıtlarını da ilk ortaya çıkartan ekibi yöneten isim Celal Uzunkaya oldu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesinde kentte önemli bir olayın gerçekleşmesine izin vermeyip, ekiplerin koordinasyonunu sağlayan Celal Uzunkaya yönetimindeki İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, o süreçten sonra da peş peşe ses getiren operasyonlara imza attı.

Haberin Devamı


HEM MÜCADELE HEM DE EĞİTİM ZAMANI
Operasyonların aralıksız devam ettiği kentin Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, mücadelesini sadece soruşturmalarla sınırlı tutmayıp, gençlerin eğitimi içinde de harekete geçti. Ziyaretlerde bir araya geldiği Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul açan çeşitli vakıfların yöneticileriyle görüşme yapan Celal Uzunkaya, gelen talepler üzerine eğitim çalışmalarına da başladı.
Son olarak Kestanepazarı Kuran Kursları ve Öğrenci Yurtları'nda kalan hafız adayı İmam Hatip Ortaokulu ve İzmir İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, buradaki konuşmasında, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Düşman artık eskisi gibi cephede karşınıza kıyafetiyle çıkmıyor. Düşman içimize sızıp, zehri bal gibi sunuyor. Bakın terör örgütü FETÖ/PDY'nin lideri Fethullah Gülen de 40 yıldır 'Altın nesil yetiştiriyorum' yalanları ile milletimizi kandırdı. Yetiştirdiklerinin hain olduğunu 15 Temmuz'da en açık hali ile gördük. Bir daha bu gibi durumları yaşamamamız için sizlerin her daim uyanık olması gerekli. Bir Müslüman olarak tabii ki merhametli olacaksınız. Fakat vatan hainine anneniz ya da babanız veya evladınız dahi olsa merhamet edilmez. Haine merhamet de ihanettir" dedi.

Haberin Devamı


SEMİNERLER DEVAM EDECEK
Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kendisine ulaşan çok sayıda seminer daveti içinde günlük çalışma programını yeniden düzenledi. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonları emniyet müdür yardımcıları, şube müdürlerinin başında takip eden Celal Uzunkaya, akşam saatlerinde de, seminerler vermeye başladı. Yaptığının tüm görevlerin üzerinde olduğunu, yazılı emre, talimata gerek olmadığını, ömrünün sonuna kadar hain örgüte karşı mücadele edeceğini vurgulayan Celal Uzunkaya, "Ben bu eğitmelere en az operasyonlar kadar önem veriyorum. Gençlerimizin gelecekte bu tür şer odaklarının tuzağına düşmemesi, uyanık olmalarını sağlamak için bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğim. Çünkü gençlerimizi gelecekte çok büyük tehlikeler bekliyor. Terör, uyuşturucu çeteleri onları sahte yüzleriyle kandırmaya çalışacak" dedi. Bazı örgütlerin tavrının belli olduğunu ve onlara karşı mücadelenin de yöntemlerinin olduğunu anlatan Celal Uzunkaya, FETÖ'ye yönelik olarak ise "Bazı örgütler vardır, tavrı bellidir. Siz bunun düşman olduğunu bilirsiniz. Ama bir de FETÖ gibi hain örgütler vardır. Bunlar kardeşinizdir, akrabanızdır, arkadaşınızdır, sizin ailenizin içinden birisidir. Bunları tanımak çok zordur. Hainlerin hainliklerine karşı duyarlı olmamız lazım. Gençlere, tanıdıkları kişilerin bu örgütle bağlantısına yönelik en ufak bir şüpheleri olması durumunda, 15 Temmuz gecesi parçalanmış bedenleri de unutmamalarını öğütlüyorum. Mademki geleceğimize, çocuklarımıza, bu ülkeyi kurumları teslim edeceğiz. Biz günümüzde aldatıldık, içimize kadar sızdılar. Devletin bütün katmanlarına girdiler. O zaman gençlerimiz en azından bu yanlışlara fırsat vermesin, uyanık olsun" dedi.

Haberin Devamı


KENDİSİ DE FETÖ MAĞDURU
FETÖ'ye karşı etkin bir mücadele veren Celal Uzunkaya da, geçmişte kumpas mağduru oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2009 yılında gelen bir ihbar mektubuyla başlayan soruşturmada, o zaman Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya'nın adlarını kullanan İrfan Erbarıştıran'ın, dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü. Adli soruşturmayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü. İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda İrfan Erbarıştıran'ı 9 yıl 1 ay 5 gün, Cem Gülbayoğlu'nu 4 yıl 9 ay 15 gün, Fuat Çiriş ve Ergün Arar 2 yıl 2'şer ay 20'şer gün, polis müdürleri Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya'yı, 'örgüte yardım etmek' suçundan 3 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıp, cezayı erteledi. Emniyet Müdürleri Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya ile diğer 5 sanık hakkında verilen hapis cezaları, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından, 28 Aralık 2015 tarihinde bozuldu. Bozma kararının ardından İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada Celal Uzunkaya, Mustafa Gülcü, Cem Gülbeyoğlu, Fuat Çiriş ve Ergün Arar beraat etti. İrfan Erbarıştıran ise bu süreçte yaşamını yitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!