Evde sağlık hizmetlerinde giyilebilir teknoloji dönemi

Güncelleme Tarihi:

Evde sağlık hizmetlerinde giyilebilir teknoloji dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 05:24

ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi’nde hayata geçirilen Evde Sağlık Birimi, kısa sürede gelişen teknolojiyle birlikte de yeni hizmetlerini hastalarına götürmeye başladı. Giyilebilir teknolojiyi evde sağlık hizmetleri ile entegre eden birim, hastaların 24 saat doktoru tarafından takibini sağlayacak. 22 yıldır Gazi Hastanesi tecrübesiyle sağlık hizmetlerini hastaların ayağına götürdüklerini kaydeden Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü aile hekimliği uzmanı Dr. İbrahim Sivrikaya, “Uzman doktor, hemşire ve fizyoterapist kadromuzla yeni nesil evde sağlık hizmetini İzmir halkına sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı


TEKNOLOJİLE ENTEGRE
“Gelişen teknolojiyi uzman ekiplerimizle birlikte harmanlayarak hastalarımıza yepyeni bir teknolojiyi sunmaya başladık” diyen Dr. İbrahim Sivrikaya, “Giyilebilir teknolojiyle, cep telefonlarına yüklenebilen bir yazılım geliştirdik. Bu program cep telefonuna yüklendiğinde hasta ile hekim arasında bir bağ sağlıyor. Bu bağ sayesinde biz hastanın ilaçlarını günü gününe içip içmediğini, tansiyonunu, kan şekerini, ateşini, oksijen saturasyonunu, kalp hızını ve gerektiğinde EKG’sini anlık olarak takip etme olanağına kavuşuyoruz. Bu teknoloji ile hastalarımızın durumunda kritik bir değişiklik olduğunda hızlı haber alma ve hastaya hızlı ulaşma konusunda hizmetlerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Bu programı bu önümüzdeki haftadan itibaren hastalarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Evde sağlık hizmetlerinde giyilebilir teknoloji dönemi

24 SAAT TAKİP İMKANI
Dr. İbrahim Sivrikaya, “Evde sağlık hizmetleri kapsamında hastanın ayağına götürdüğümüz birçok sağlık hizmetine ilave olarak bu programı sisteme monte ederek, tüm cerrahi hastaların ve kritik hastaların doktorları tarafından 24 saat takip edilebilmesi konusunda yepyeni bir sayfa açmayı planlıyoruz. Bu sistemle gerektiğinde hastanın durumu çok kritikse 112’ye bilgi vereceğiz. Hastanın uygun sağlık merkezine hızlı bir şekilde transferini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 
YAŞLI BAKIMINA DESTEK
EVDE sağlık uygulamalarının başlangıçta yaşlılık döneminde ortaya çıkan bazı bakım sorunlarının giderilmesine odaklandığını söyleyen Dr. Sivrikaya, şöyle devam etti: “Toplumda yatak yaraları olarak bilinen bası ülserlerinin öncelikli bakım sorunları arasında yer aldığını belirtti. Hastaya çoğu zaman bir aile bireyi ya da sağlık eğitimi olmayan kişilerin bakım vermekte olduğunu, bu kişilere mutlaka eğitim verilmesi gerektiğini belirten Sivrikaya; Alzheimer, kalp hastası, böbrek hastası ya da KOAH hastasında farklı eğitimler gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

 
EVİNİZDEN
ÇIKMANIZA
GEREK YOK
“HASTANEDE alabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini evinizde alabilirsiniz” diyen Dr. İbrahim Sivrikaya, “Uzman hekim evinize gelir. Sizi muayene eder. Gerekliyse röntgen, ultrason, EKG, EKO çekimi gibi tetkikleri yapar. Kan tahlili için kanınızı alır. İdrar veya gaytanızı alır. Bu ekip aynı zamanda hastanedeki diğer uzman hekimlerle de görüşür ve gerekli tıbbi tedavi planlamalarını yapar. Böylece siz evinizden çıkmadan evinize gelen doktor ve sağlık ekibi gerekli tedavinizi gerçekleştirmiş olur” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!