Erkunt’tan dev satın alma

Güncelleme Tarihi:

Erkunt’tan dev satın alma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 13:40

Tolga Saylan, “Çiftçilerin faaliyetlerini kaliteli ürünlerle geliştirebilme ve yaşamlarını iyileştirebilmenin yollarını arama hedefimize paralel olarak önemli bir anlaşma yaptık” dedi.

Haberin Devamı

 

ArmaTrac markasıyla 31’den fazla ülkeye ihracat yapan ve Türkiye’nin önde gelen traktör üreticisi olan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş., bugün Hisarlar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin tarım makinelerinin seçilmiş bazı aktif varlıklarını satın alacağını açıkladı. Bu varlıkların içinde Hisarlar markası, ürün fikri mülkiyet hakları ve üretim varlıkları bulunuyor.

GENİŞ BİR AĞA DAĞITIM

Yapılan anlaşma, ek bir üretim anlaşmasını da kapsıyor. Böylece, Hisarlar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Eskişehir’de bulunan tesisinden Erkunt Traktör’e ürün tedarik edilecek. Ayrıca, tedarik edilen bu ürünlerin Erkunt Traktör Sanayii A.Ş aracılığıyla da Hisarlar’ın Türkiye’deki 65 bayisine ve yurtdışında 40 ülkeyi kapsayan ağına dağıtılması da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

HEDEFİMİZLE PARALEL

Bu girişim, Erkunt Traktör Sanayii A.Ş’nin sadece bir traktör üreticisi olmaktan öte tam kapsamlı tarımsal ekipman alanında orjinal ekipman üreticisi olma sürecinde çok önemli bir adım olarak algılanıyor. Ekunt Traktör CEO ve Genel Müdürü Tolga Saylan da “Bu anlaşma, çiftçilerin faaliyetlerini kaliteli ürünlerle geliştirebilme ve yaşamlarını iyileştirebilmenin yollarını arama hedefimize paralel olarak atılan yeni bir adım. Mahindra Grubu’nun Tarım Ekipman Sektörü’nün ana amacı olan ‘Çiftçilerin Geçim Kaynaklarını Zenginleştirme ve Tarımı Dönüştürme’ felsefesiyle de bağdaşıyor” ifadelerini kullandı.

 
2 MODEL 160’AŞTI

ERKUNT Traktör Sanayii A.Ş.’nin 12 Eylül 2003’te yerli sermayeyle kurulduğunu hatırlatan Tolga Saylan, markanı büyüme sürecini şöyle anlattı:

“Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretiyoruz. Traktörlerin tamamının tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılıyor. Kuruluşundan sonraki 6 yıl içerisinde pazardaki 31 marka arasında üçüncülüğe yerleşen Erkunt, 2 modelle başladığı üretimine bugün 160’ı aşkın model ile devam ediyor. İhracat yaptığı ülkeler için de özel tasarımlar yapıyor. Yıllık traktör üretim kapasitesi 18 bin adet olan fabrikada, traktör üretiminin yanında traktörler için ön aks, hidrolik kaldırıcı ve kabin üretimi de gerçekleştiriliyor. Her yıl cirosunun ortalama yüzde 3’ünü AR-GE çalışmalarına ayırarak ürettiği traktörlerin verimli, tasarruflu, üstün teknolojik özelliklerle donatılmış ve ağır şartlara dayanıklı olması için çalışan Erkunt Traktör, 2015 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından da AR-GE Merkezi olarak kabul edildi. 2007 yılında ArmaTrac markasıyla ihracata başlayan Erkunt Traktör, üretiminin yüzde 25’ini, toplamda 35 ülkeye ihraç ediliyor.”

Haberin Devamı

GÜCÜNE GÜÇ KATTI

“2017 yılında dünyanın lider traktör üreticisi Mahindra&Mahindra (M&M) Erkunt Traktör’ü satın aldı” diyen Saylan, “İki firma Türkiye ve dünya pazarında birlikte faaliyet göstermeye başladı. Hisse devri anlaşmasının onaylanmasından sonra, Erkunt Traktör Türkiye pazarına M&M’dan aldığı destekle daha büyük hedeflere odaklandı. 2018 yılında sektörde bir ilki başararak, Türkiye’den yurtdışında üretilmek üzere lisans veren ilk traktör markası olan Erkunt’un lisansörü Sudan’da kurulu olup, Afrika’nın en büyük üretim tesislerinden birisidir ve bu vesile ile 19 COMESA ülkesinin kapısı da Erkunt marka traktörlere açıldı. Her zaman çiftçiyi dinleyerek, çiftçi memnuniyetini ön plana alan Erkunt, sektörde ISO 10001 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetimi Belgesi’ne sahip yegane traktör markası” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!