Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 16:55

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerden bu yana hayata geçirdikleri çalışmaları ve bundan sonra yapılacak projeleri değerlendirdi. Pandemi döneminde hiçbir yatırımı durdurmadıklarını belirten Engin, “5 yılda, seçim vaatlerimizin iki katını gerçekleştireceğiz. Tüm sorunları geri kalan 3 yılda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı



“PANDEMİDE HIZ KESMEDİK”

NARLIDERE’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belerdiye Başkanı Ali Engin, yaklaşık bir yıl önce başladıkları 4.5 kilometrelik Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi’nin yarısını bitirdiklerini belirterek, Barış Sokak’ı ilçenin yeni sevgi yolu olarak yeniden tasarladıklarını açıkladı. Güngören Caddesi’nin yenileme ve sağlıklaştırma çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Engin, Ali Onbaşı Deresi üzerinde hayata geçirdikleri Park Orman Narlıdere Projesi’ni çok yakında hizmete açacaklarını söyledi. Belediye bünyesinde iki yeni anaokulu yaptıklarını ve hizmete açtıklarını ifade eden Engin, “Ilıca Mahallesi’nde üçüncüsünü açmak için çalışmalarımız sürüyor. Sahilde, Mandalin Cafe’yi açtık. Slow Food ruhuna uygun olarak İzmir’e örnek bir meyve kurutma makinesi tesisi kurduk. Türkiye’de, bir ilçe belediyesi bünyesinde ilk kez Çocuk Senfoni Orkestrası kurduk. Tüm bu işleri 1.5 yıl içinde, pandemiye rağmen yaptık. Yüzde 80’inde kendi makinemizi, işçimizi değerlendirdik” dedi.

Haberin Devamı

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız



3 YILDA TÜM SORUNLAR BİTECEK

Çamtepe Mahallesi’nde 9 dönümlük alanda oluşturulan rekreasyon ve park alanı ile ilçeye ‘yeşil merkez’ kazandırdıklarını belirten Engin, şöyle devam etti: “Park ve meydanlarımızı modern heykellerle süslüyoruz. Ilıca Mahallesi’ndeki 9 Eylül Parkı’nı önümüzdeki yıl komple yenilemeyi planlıyoruz. Pazaryerinin üst tarafında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeni bir spor kompleksi inşa edeceğiz. Yeni spor, yeme-içme alanları yapmaya devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Pir Sultan Abdal Parkımızı yenileyeceğiz. İzmir’in en temiz ilçesiyiz şu anda. Yukarı Köy’de 80 binanın restorasyon projesinde İzmir Valiliği’nin desteğiyle çalışma başladı. Metro bitmeden İzmir’in en güzel turizm rotasını oluşturacağız. Seçim bildirgemizde sunduğumuz faaliyetlerin en az iki katını yapacağız ve bütün sorunları önümüzdeki 3 yıl içinde çözeceğiz.”

Haberin Devamı

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız

 

Güngören Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor

NARLIDERE’nin en işlek merkezlerinden biri olan Güngören Caddesi’ndeki yayalaştırma ve sağlıklaştırma projesini sürdüren Narlıdere Belediyesi, çalışmaların yüzde 70’ini tamamladı. Yaya kaldırımlarındaki taş döşemeleri bitti. 80 ağaç dikildi. Araç park cepleri ve asfalt seriminin ardından çalışmaların nisan ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan bina cepheleri boyanacak ve esnaf için tek tip tente ve tabela uygulamasına geçilecek.

İZMİR’İN EN MODERNİ OLACAK

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Güngören Caddesi’nin Narlıdere’ için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Özellikle devam eden metro çalışmaları sonrasında hızla değer kazanacak bir konumda olduğunu kaydeden Engin, “Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Proje nisan ayında bittiğinde, İzmir’in en modern caddelerinden birine kavuşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız

Hüseyin Serbeş
Parkı açıldı

NARLIDERE Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü yeşillendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çamtepe Mahallesi’nde 9 dönümlük alan içinde oluşturulan ve merhum muhtar Hüseyin Serbeş’in adını taşıyan park, törenle açıldı. Demokrasi Meydanı, Barış Sokak ve pazaryeri üçgeninde oluşturulan ve modern heykel çalışmalarıyla süslenen park, ilçeyi baştan sona saran bisiklet ve yaya yolu ile entegre edildi.

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeşil dokusu, modern heykelleri ve yürüyüş yolu entegrasyonuyla Narlıdere için yeni bir çekim merkezi yarattıklarını söyledi. Engin, “Narlıdere’nin merkezinde oluşturduğumuz bu park, ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Narlıdere ‘en gelişmiş
ilçeler’ arasına girdi

İNGEV’in ilçelerde insani gelişmeyi desteklemek üzere hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi – İlçeler (İGE-İ) 2020 sonuçları açıklandı ve ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’ performansı gösteren ilçeler belirlendi. 2020 raporunda Çok Yüksek İnsani Gelişme bölgesinde 34 ilçe yer aldı. 2020 Çok Yüksek İnsani Gelişme Bölgesi (Yeşil Bölge) kapsamında Narlıdere Belediyesi de listede kendine yer buldu. Okur-yazar, kadın eğitimi, üniversite mezun oranları ve ortalama eğitim sürelerinin değerlendirildiği ‘eğitim endeksi’ konusunda da Narlıdere, en ilçeler arasında yer aldı.

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız

 

Haberin Devamı

Park Orman Narlıdere
bahara hazırlanıyor

KOVİD-19 pandemisi koşullarında yatırımlarına ara vermeyen Narlıdere Belediyesi, ilçenin oksijen deposu Ali Onbaşı Deresi üzerinde oluşturulan Park Orman Narlıdere Projesi’ni tamamladı. Onlarca farklı türde ağaç ve endemik bitkinin içinde kurulan yayaların bisikletçilerin ve kampçıların yeni merkezi olacak tesisin bahar aylarında hizmete açılacağı belirtildi.

YENİ ÇEKİM MERKEZİ YARATTIK

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir’in ve Narlıdere’nin oksijen deposu Ali Onbaşı Deresi’nin etrafında, doğa ile iç içe, ilçeye yakışır bir tesis kurduklarını söyledi. Engin, “Yayalar, bisikletçiler ve kampçılar için yeni bir çekim merkezi yarattık. Çok yakında hizmete açacağız. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Engin: vaatlerimizin iki katını yapacağız

 

Yukarıköy’de
restorasyon
başladı

NARLIDERE Belediyesi, ilçenin tarihi zenginliği olan Yukarıköy’deki 80 yapının dış cephe restorasyonu için çalışmalara başladı. İzmir Valiliği’nin desteğiyle gerçekleşecek proje kapsamında, yapıların korunmasına yönelik yenileme ve sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Yukarıköy’deki 80 yapının dış cephe yenileme ve onarım çalışmaları aslına uygun yapılacak. Pencere ve kapı dekorasyonlarıyla boyama işleri elden geçirilecek. Yukarıköy Meydanı da yenilenecek. Projenin tamamlanmasının ardından tarihi Yukarıköy, Narlıdere’nin ve İzmir’in yeni çekim merkezi olacak.

GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Yapıların aslına uygun olarak restore edileceği çalışmaların başladığını ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Vatandaşlarımız da memnun, bizler de mutlu ve umutluyuz. Amacımız bu kültürel varlığın gelecek nesillere aktarılması ve Narlıdere’de yaşamaya devam etmesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!