Engelleri Sahnede Aştılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri Sahnede Aştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 11:43

KARŞIYAKA BELEDİYESİ, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA “YILDIZLAR GEÇİDİ” DÜZENLEDİ

Karşıyaka Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında “Yıldızlar Geçidi” düzenledi. Engelli öğrencilerin sahneye çıktığı muhteşem etkinlikte; halk oyunları oynandı, şarkılar söylendi. Modern dans ve ritim grupları salondakileri coşturdu. Engeller sahnede aşıldı, Başkan Akpınar, "Asıl engelin bedende değil düşüncelerimizde olduğunu kanıtladık" dedi.
‘Engelsiz Karşıyaka’ hedefiyle örnek hizmetler gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında muhteşem bir etkinliğe imza attı. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Safiye Nadir Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Yaşar Üniversitesi Engelsiz Müzik Okulu’nun katılımıyla düzenlenen Yıldızlar Geçidi’nde, engelli çocuk, genç ve yetişkinler sahne aldı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’ndaki etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da katıldı. Yaklaşık bin kişi gösterileri izledi. Açılış konuşmalarının ardından gösterilere geçildi. Efe ve vals gösterileri büyük ilgi toplarken, solo performanslar ve ritim gurubu da en çok alkışı aldı. Damat halayı salonu dolduranları coştururken final ise tüm grupların katılımıyla, Hayat Bayram Olsa şarkısıyla yapıldı.
"ENGELLİLERE YÖNELİK YATIRIMLAR HIZ KAZANACAK"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu etkinlik sayesinde hayatın engel tanımadığını kanıtladık. Gördük ki asıl engel ne bedende ne zihinde. Asıl engel düşüncelerimizdedir ve bunu ortadan kaldırmak bizim elimizdedir. Bir ülkenin gelişmişliği engellilerin yaşam standartları ile ölçülür. Karşıyaka’yı engelsiz bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Hayatın her alanında dezavantajlı yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni ruhsat alacak binalarımızda engelli rampası ya da asansör yoksa ruhsat vermiyoruz. Dezavantajlı yurttaşlara yönelik yatırımlarımız çerçevesinde Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezimizin de temelini atacağız" dedi.
"ÖRGÜTLENECEĞİZ, BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise genel siyasette engellilere yönelik yaklaşım ve hizmetlerin yeterli olmadığını vurguladı. Kentlerin engelsiz hale getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmadığını dile getiren Akkaya, engellilerin sosyal yaşamdan uzaklaştırılarak eve bağımlı hale getirildiğini savundu. Akkaya "Günümüzde ne yazık ki engellilerin sorunları devam ediyor. Sağlık sorunu, istihdam sorunu, sosyalleşme sorunu çözülmesi gereken önemli şeyler. Bu sadece engellilerin ya da ailelerinin sorunu değildir. Bu toplumsal bir sorundur ve insan hakları sorunudur. Bu sorunu sadece engellilerin üzerine atamayız. Hep beraber çözmek için örgütlenmeliyiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!