Enerjide indirim dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Enerjide indirim dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 15:57

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2021 yılı başında yaptığı düzenlemelerle yıllık 1200 kWh ve üzeri elektrik tüketimi olan tüketiciler için ‘serbest tüketici’ olma hakkı tanıyarak indirimli elektrik kullanabilmelerinin önünü açmış oldu.

Haberin Devamı

Ekvator Enerji Genel Müdürü Yaşar Baydaş, bir elektrik tedarik şirketiyle anlaşma yapmamış olan ticarethane, sanayi ve tarımsal sulama abonelerinin internet ya da çağrı merkezi üzerinden indirimli elektrik hizmeti sunan tedarik şirketlerine ulaşabileceklerini söyledi. 2021 itibariyle serbest tüketici limitinin yıllık 1200 kWh olarak belirlenmesi sonucunda 2.7 milyon tüketicinin daha serbest tüketici olma hakkını elde ettiğini belirten Baydaş, başvuru ve sözleşme süreçleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

“Serbest tüketici hakkını kullanarak indirimli elektrikten faydalanmak isteyen işletmeler www.ekvatorenerji.com web sitemiz üzerinden başvuru formunu doldurarak bilgi@ ekvatorenerji.com adresine e-posta göndererek ya da 0850 840 36 00 numaralı çağrı merkezimizi arayarak başvuru yapabilirler. Başvuru sonrasında enerji satış danışmanı arkadaşlarımız başvuru yapan işletmeleri ziyaret ederek bilgilendirmede bulunup fatura analizini yapıyor. Bunun sonucunda aylık ve yıllık sağlanacak yaklaşık fayda tutarı çıkarılarak müşteriyle paylaşılıyor. Ardından müşterinin onayı ile zamlanmayan sabit birim bedelli indirimli elektrik sözleşmeleri yapılıyor. Pandemi nedeniyle yüz yüze görüşmeyi tercih etmeyen müşterilerimizin sözleşme süreçlerini çağrı merkezimiz aracılığıyla yürüterek herhangi bir ofis ya da başvuru noktasına gitmelerine gerek kalmadan tamamlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!