En iyi yatırım sağlığınıza yapılandır

Güncelleme Tarihi:

En iyi yatırım sağlığınıza yapılandır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 05:08

Dr. Uğur Hepçivici, “Çoğumuz gelecek kaygısı nedeniyle ekonomik yatırımlar yaparız. Peki sağlığınıza yatırım yapıyor musunuz? Hayattaki en değerli yatırım sağlığa yapılandır” dedi.

Haberin Devamı

 

 

ÖZEL Akut Kalp Damar Hastanesi’nden kardiyoloji uzmanı Dr. Uğur Hepçivici, sağlıklı bir yaşam için önerilerde bulundu. Sağlıklı bir yaşam için her şeyden önce sağlıklı beslenilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Uğur Hepçivici, “Yağsız şekersiz bitkisel ağırlıklı beslenmeye çalışın. Kendi yemeğinizi kendiniz yapın. Zorunlu olmadıkça dışarıdan yemeyin. Paket çöp gıdaları tüketmeyin. Sigara kullanıyorsanız mümkün olan en kısa sürede sigarayı bırakın. Düzenli egzersiz yapın. Günde ortalama 8 saat uyuyun. İdeal kilonuza ulaşmayı hedefleyin ve bunu koruyun. Stresle baş etmeyi öğrenin. Ufak şeylerin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Sağlık probleminiz olmasa bile belli aralıklarla kalp kontrollerinizi yaptırmanız gerekir. Kalp ani bulgu verir ve ölümle sonuçlanabilir” dedi.

Haberin Devamı

STRESTEN UZAK DURUN
“Modern çağın yaşama koşullarında hepimiz iş hayatımızda, aile hayatımızda strese maruz kalmaktayız” diyen Dr. Hepçivici şu ifadeleri kullandı: “Ekonomik nedenler, sosyal nedenler üzerimizdeki stres yükünü daha da arttırmaktadır. Kısa süreli stresler yaratıcılığımızı, üretkenliğimizi arttırarak motive edici olabilirken, uzun süreli kronik strese maruz kalmak tüm vücut sağlığımızı, özellikle kalp sağlığımızı maalesef olumsuz etkilemektedir. Strese maruz kaldığımızda kan kortizol ve adrenalin seviyemiz artmakta bununla beraber kalp hızımız, tansiyonumuz, kan şekerimiz olumsuz etkilenmektedir. Uyku problemleri başlamakta, kişi kendini halsiz, enerjisi tükenmiş, baş ve mide ağrılarıyla boğuşurken bulmaktadır. Bu durumlar kalp krizi geçirme riskinizi arttırmaktadır.”

BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN
STRESLE baş etmeyi öğrenmek gerektiğini söyleyen Dr. Hepçivici, “Bu durumla ilgili kitap ve internet içeriklerini okuyarak kişisel gelişiminizi arttırabilirsiniz. Yoga, meditasyon ve nefes egzersizleri stresi dindirmede oldukça etkilidirler. Ayrıca düzenli egzersiz, hobilerinizle uğraşmanız, size enerji katan pozitif kişilerle vakit geçirmeniz, bol bol gülmeniz, müzik dinlemeniz stresi azaltmanıza katkı sağlayacaktır. Bakış açınızı değiştirin, pozitif olmaya çalışın, negatif düşünce ve duygulardan arının. Boşverin olumsuzlukları onlar hep var olacaklar. Siz güzellikleri görmeye çalışın” diyerek, kalbe dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!